Közélet

Indul az MSZP-s aláírásgyűjtés az erőmű ellen

Indul az MSZP-s aláírásgyűjtés az erőmű ellen

2013. május 16., csütörtök
Indul az MSZP-s aláírásgyűjtés az erőmű ellen
biomassza_nem02_gs

Egy hónap alatt hatezer aláírást szeretne gyűjteni az MSZP a Rókusra tervezett biomassza-erőmű építése ellen.

A helyi választási irodánál május 15-éig lehetett volna kifogással élni a biomassza-erőmű építése ellen kezdeményezett aláírásgyűjtése ellen.

Ménesi Imre

MSZP-s önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, nem érkezett kifogás, így május 16-án délután indul az aláírásgyűjtés Szeged több pontján is. Hétköznaponként 15.30-tól 18.30-ig a Rókusi II. számú Általános Iskola előtt várják a lakosokat, illetve szombaton 8.30 és 11 óra között. Csütörtökön és pénteken a Csillag téren, a Víztorony téren, a Csanády utcai, a Csongrádi sugárúti és a Tápai utcai Sparok előtt, valamint a József Attila sugárút végén lévő villamosfordulónál és a Vértói úti trolifordulónál gyűjtik az aláírásokat. Ménesi hozzátette, a helyszíneken aláírásgyűjtő íveket is kérhetnek a szegediek. Harminc napig lehet gyűjteni az aláírásokat az erőműépítés és a termálvíz használati melegvízként történő felhasználása ellen. Fontos tudni, hogy mindenki csak egyszer írhatja alá az íveket, melyeken fel kell tüntetni a személyi számot is. Ezt mindenki a lakcímkártyáján találja. Ménesi közölte, céljuk, hogy hatezer aláírást gyűjtsenek egy hónap alatt, a jogszabályok szerint közel 4900 támogató aláírás elégséges. Elsősorban a távfűtéses lakásokban élők aláírására számítanak, de megjegyezte, minden szegedi érdeke, hogy ne épüljön fatüzelésű erőmű a körtöltésen belül, melynek környezetre gyakorolt hatásai a mai napig nem ismertek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.