Közélet

„Hordj könyvet magadon” - Kézművesek a hídi vásárban II. + FOTÓK

„Hordj könyvet magadon” - Kézművesek a hídi vásárban II. + FOTÓK

2013. május 28., kedd
„Hordj könyvet magadon” - Kézművesek a hídi vásárban II. + FOTÓK
SZS20130525_hanga_agnes_004

A SZEGEDma.hu érdekességeket gyűjtött a szegedi hídi vásárból. Minisorozatunkban bemutatjuk a legérdekesebb portékákat és eladóikat.

„A könyv nemcsak okossá, hanem széppé is tesz” – hirdeti az egyik Oskola utcai tábla. A kézművessátorban

Hanga Ágnes

ékszerkészítő ül, aki elárulta, mit is jelent a hívogató szlogen valójában. A fiatal hölgy kézzel készített fülbevalókat, nyakláncokat, kitűzőket és gyűrűket gyárt kidobásra ítélet antik könyvekből. A technika nem egyszerű, és nagyon időigényes is: egy nyaklánc körülbelül 3-4 hét alatt készül el. Ági a nyakbavalónak szánt könyvrészleteket először nagyító üveg alatt vizsgálja meg, majd ezután eldönti, mely részletek a legérdekesebbek, és melyikből érdemes csecsebecsét készíteni. Gondosan ügyel arra, hogy a kiragadott idézetek önmagukban is jelentéssel bírjanak. Mivel a technika ilyen sajátos, maguk a termékek egyedinek számítanak. A fiatal hölgy ugyan még csak három hónapja kezdte az ékszerkészítést, ugyanabból a mintából sosem csinált néhány darabnál többet. „Szeretek újrahasznosítani” – mondja Ági, majd rámutat az egyik harisnyából és pulóverből varrt muffinjára. Kis vállalkozását sokan felkeresik, hiszen sajátos igényeket is szívesen teljesít. Ha Hanga Ágnes árui felkeltették érdeklődését, bővebb információkat találhat róluk a madeoflove.hu weboldalon.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.