Sport

Elhelyezték az új Albert Stadion első alappillérét

Elhelyezték az új Albert Stadion első alappillérét

2013. május 30., csütörtök
Elhelyezték az új Albert Stadion első alappillérét
Könyves Kálmán

Látványos pillanatához érkezett az új Albert Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.

"Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét" - fogalmazott a sajtóbejáráson

Kubatov Gábor

, a Ferencváros elnöke, majd kiemelte, hogy az Albert Stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele, és erre véleménye szerint nem csak a fradisták lesznek büszkék. "Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük" - jelentette ki. Az elnök elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezetthez képest.

Pintér Lajos

, az építő Market Zrt. projektvezetője ezt azzal egészítette ki, hogy leginkább az új fejépület alapozásával és a földmunkával haladnak a vártnál jobban, míg a vasbeton szerkezet építése terén néhány nappal járnak előrébb. Elmondta, hogy a stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építenek majd be. Tájékoztatása szerint a régi Albert Stadion utolsó elemei - így a székház - június-júliusra tűnnek véglegesen el. Kubatov Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a labdarúgócsapat az új szezonban is változatlan költségvetéssel működik majd, s továbbra is Ricardo Moniz vezetőedző irányításával, akit a futball megszállottjának nevezett, és legfőképpen pozitív hozzáállását emelte ki. "Szeretnénk, ha pár éven belül teljesülhetne tízéves álmunk, s újra bajnokok lennénk" - tette hozzá Kubatov.

Orosz Pál

, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az éves büdzsé továbbra is másfél milliárd forint lesz. Hozzátette: elégedettek Moniz munkájával, mert érkezésekor azt a célt tűzték ki, hogy a csapat az első ötben végezzen. "Nem bántuk volna, ha Európa Liga-indulást jelentő helyre is odaérünk, de ez a terveinkben nem volt benne. Volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, hogy megvan, de mi rontottuk el, mert nem nyertünk meg olyan mérkőzéseket, amiket meg kellett volna" - fogalmazott. A játékosállományt érintő változásokról szólva a vezérigazgató azt mondta: "Vannak olyan alappillérek, akikhez nem nyúlunk hozzá, de erősíteni mindenképpen fogunk. Böde Dani mellé mindenképpen kell egy másik típusú támadó, aki állandó veszélyt tud jelenteni az ellenfél kapujára és a védelem területén is erősítenünk kell." A labdarúgócsapat játékosai a bajnokság végeztével szabadságot kapnak, majd a tervek szerint június 24-én kezdik meg öthetes felkészülésüket a következő idényre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.