Közélet

Tűz és diszkóbaleset rendőrtanoncoknak + FOTÓK

Tűz és diszkóbaleset  rendőrtanoncoknak  + FOTÓK

2013. május 15., szerda
Tűz és diszkóbaleset  rendőrtanoncoknak  + FOTÓK
rszki_12_il

Lakástűz, autós diszkóbaleset valamint személygépkocsi tűz szimulálása során gyarapíthatták tudásukat a Szegedi Rendészeti Szakiskola tanulói.

A magyarországi rendészeti képzésben egyedülálló szakmai szeminárium sorozat kertében újabb rendezvényt tartott a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola a Csongrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, valamint a Mentőszolgálat közreműködésével. A program célja az intézményben tanuló diákok részére egyfajta speciális képzés nyújtása, amely során tananyagra épülő és gyakorlatra felkészítő élethelyzetekkel találkozhatnak. Jelen szemináriumban baleseti, ill. katasztrófavédelmi helyzetek szimulálására került sor, ahol különböző vészhelyzeteket és az azok elhárításában részvevő egységek (rendőrség, katasztrófavédelem, mentőszolgálat) tevékenységeit mutatták be. Az interaktív rendezvény során a tanulók „éles” helyzetben tapasztalhatták meg a szolgálatok mindennapjait. Betekintést kaphattak a katasztrófavédelem és mentőszolgálat munkájába, a baleseti és bűnügyi helyszínelésbe, a helyszínelés során végrehajtandó adminisztratív feladatok mikéntjébe. Találkozhattak a kábítószergyanús anyagok helyszíni vizsgálati módszereivel, az ujjnyomat rögzítés módozataival, valamint a Skid-car segítségével rendkívüli helyzetekre hasonlító vezetési élményt is szerezhettek. A diákok egy ütközés szimulációs eszközzel megtapasztalhatták, hogy egy 30 km/h-ás ütközés során milyen fizikai élményéket élhetnek át az autó utasai. A mentőszolgálat munkatársai egy baleset során bekövetkező sérülések során teendő feladatok végrehajtását mutatták be a leendő rendőröknek. A rendezvény végén a szakaszok külön versenyen bizonyíthatták a szemináriumon megszerzett tudásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.