150 milliót költenek úthálózat-rekonstrukcióra Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

katyu01_gsA városüzemeltetési bizottság javaslatot tett arra, hogy az önkormányzat kezelésében lévő utcák közül melyekben végezzenek felújításokat. A legtöbbet – 25 milliót – a Móra utcára költik.

Május másodikai ülésén tárgyalta a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság a százötven millió forintos úthálózat rekonstrukciós keret felosztását. Juhász Gyula (Fidesz-KDNP) bizottsági elnök arról tájékoztatta portálunkat, hogy a határozatban összesen huszonegy utca rekonstrukciójára tettek javaslatot. „A város nagyon keveset költ fenntartásra, az úthálózat-rekonstrukcióra mindössze 107 millió forintot szántak volna ebben az évben, a Fidesz-KDNP módosító javaslata révén lett 150 milliós a keret” – közölte a bizottsági elnök. Hozzátette, egyes becslések szerint kétmilliárdot is lehetne költeni Szeged útjaira, s szép számmal vannak olyan utcák, melyekre évek óta nem fordítottak egy fillért sem.

A bizottság határozatának értelmében összesen 25 millió forintot költenek a Móra utca útburkolatának rekonstrukciójára, 20 milliót a Mokrinire és 9-et a Kácsa és Réz utcákra. A Balatoni és Barátság utcák felújítására egyenként 7,5 millió forintot szánnak, és 7 millióból újulna meg a Szivárvány utca 1. szám és a Boldogasszony sugárút közötti szakasza, továbbá ugyanennyit irányoztak elő a Medikémia melletti útra, a Szigeti, a Tigér és a Kisfaludy utcákra egyaránt.

Juhász Gyula elmondta, a Gyalu utcára 6,5 milliót költenek, a Fűtőház közre 6-ot, a Fülemüle utca Hargitai és a Fő fasor közötti szakaszára 5 milliót javasolt a bizottság, a Halas utca elejét pedig 4,3 millióból hozzák rendbe. 3-3 millió jut a Bodzafa, valamint a Csonka utcák egy részére, míg 2,9 millió forintból a Francia utcában végeznek majd rekonstrukciókat. 1,8 milliót irányoztak elő a Honfoglalás, másfelet a Csatár utcára, a Régész tér templombejáróval szembeni útra pedig 800 ezer forintot. A bizottsági elnöktől megtudtuk, a munkálatok tervezése 2,2 millióba kerül, így összességében 150 millió forintot fordít idén a város a kezelésében lévő utak rekonstrukciójára.

Előző sztori

Egérkék osztották a Déli Szó legújabb számát + FOTÓK

Következő sztori

Kézilabda: a DVSC ellen is felszántja a parkettát a Szeged