Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Vízilabda: most sem sikerült bevenni az egri várat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Ezúttal sem tudta legyőzni Gerendás György alakulatát a hevesi megyeszékhelyen az A-Híd Szeged VE, s Birosék diadala Kunacék közel egy éve tartó bajnoki veretlenségének végét is jelenti.

Jó védekezéssel kezdett a vendégcsapat, igaz a hazaiak jutottak előnyhöz Gór-Nagy Miklós bombájával, amelyet aztán hosszas, mindkét oldalon jelentkező pontatlan játék után Szivós Márton találata egyenlített ki, ám hiába mutatott be sorra védéseket Baksa László a szegedi kapuban, Salamon Ferenc révén a hevesiek fordulhattak előnyel a második játékrészre (2-1). Amelynek az elején előbb Török Béla aknázott ki egy emberfórt, majd az új-zélandi Joseph Kayes góljával már Vincze Balázs csapatánál volt az előny (2-3). Ám a hazaiak nem hagyták magukat s részben eredményes támadásaik – Varga Zsolt kétszer, közte Bátori Bence egyszer vette be Baksa kapuját – mellé Szécsi Zoltán is feljavult a kapuban, sorra mutatva be védéseket.

5-3-as hazai vezetéssel fordultak a csapatok, ám úgy tűnt a mieink képtelenek ezúttal felkapaszkodni, míg Gerendás György alakulatának minden bejön: hiába védekeztek jól emberhátrányos szituációkban a mieink, Varga Zsolt triplázni tudott, majd Chilkó Márton már 7-3-ra írta át az eredményjelzőt – Vincze mester időkéréssel igyekezett felrázni csapatát, jóllehet ekkor már úgy tűnt, megtörik a Tisza-partiak majd’ egyéves bajnoki veretlensége. Kayes centergólja csak rövid időre adott okot a bizakodásra a maroknyi, lelkesedésben és szurkolásban felülmúlhatatlan szegedi drukkernek, mivel jött Biros Péter megúszás után állította vissza a négygólos különbséget (8-4). Bár a kapuban rövid időre cserélt a Szeged – a junior válogatott Molnár Dávid érkezett -, az Egerből igazolt Hegedüs Gábor pedig faragni tudott a hátrányon, s övé is lett még a negyedben az utolsó szó, de időközben Mezei Tamás is betalált (9-6).

Nem tűnt ugyan ledolgozhatatlannak egy negyed alatt a háromgólos hátrány Molnár Tamásék számára, ám az első 24 percben az egri csillagok bizonyították, hogy nem hagyják bevenni erősségüket. Fegyelmezett védekezéssel, kissé könnyű síppal befújt vendégfaultokkal tartották előnyüket, miközben a vendégeknél Baksa László bravúrokkal tért vissza a ketrec elé. A negyed közepén Juhász Zsolt úszott meg, ezzel 9-7-re zárkóztatva a mieinket, ám két percenként pontozódtak ki a szegedi kulcsemberek, s Mezei második gólja is bebiztosította, hogy lehetetlen legyen a visszakapaszkodás. A hajrában még egy gyors gólváltásra futotta Kayes és Bátori révén, ám ez már a lényegen nem változtatott: 11-8-as vereségével közel egy év után megtört az A-Híd Szeged VE veretlenségi szériája, s az egy meccsel többet játszott egriek jelenleg vezetik a tabellát a mieink előtt. Bár számukra még hátravan egy kőkemény csata a Vasas otthonában, amennyiben ott is sikerül diadalmaskodniuk, az azt jelentené, hogy – ha mind az Eger, mind a Szeged hozza a papírformameccseket – az alapszakasz végén Szécsiék nevethetnek a végén, hiszen az egymás elleni gólarány mostani háromgólos győzelmükkel az ő szempontjukból pozitívra változott.

Kiss Csabáék legközelebb szombat délelőtt, egy újabb 11 órai kezdetű matiné keretében ismét egri csapattal vívnak, ezúttal azonban a főiskola együttese látogat az újszegedi sportuszodában, akik a jelen fordulóban egyébként a BVSC alakulatát győzték le.

Férfi vízilabda OB I 24. forduló:

ZF-Eger – A-Híd Szeged VE 11-8 (2-1, 3-2, 4-2, 2-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1500 néző. Vezette: Németh, Vojvoda.
ZF-Eger: Szécsi – Gór-Nagy 1, BÁTORI 2, Graham, Seman, Biros 1, Bundschuch. Csere: Gerritse, Salamon 1, Lőrincz, MEZEI 2, VARGA ZS. 3, Chilkó 1.Vezetőedző: Gerendás György.
Szeged: Baksa – Kiss Cs., Török 1, Decker, Molnár T., Kunac, Szivós 1. Csere: KAYES 3, HEGEDÜS 2, Juhász, Younger, Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 13/4, ill. 12/5.
Kipontozódott: Török (26′), Molnár T. (28′), Younger (30′).

További eredmények:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Debreceni VSE 6-5 (1-1, 3-1, 0-1, 2-2)
EKF-EgerFood-Imola – BVSC-Zugló 7-6 (0-2, 3-1, 3-2, 1-1)
Szentesi VK – OSC 7-6 (2-2, 2-2, 1-1, 2-1)
FTC Waterpolo – PVSK-Fűszért 11-8 (3-3, 3-1, 4-2, 1-2)
TEVA-Vasas – Groupama-Honvéd 12-6 (3-2, 3-0, 2-2, 4-2)

A férfi vízilabda OB I jelenlegi állása:

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál