Sport

Tenisz: Szeged és Palics együttműködése a tehetségekért + FOTÓK

Tenisz: Szeged és Palics együttműködése a tehetségekért + FOTÓK

2013. április 25., csütörtök
Tenisz: Szeged és Palics együttműködése a tehetségekért + FOTÓK
5_gs

EU-s támogatásból több mint egy éven keresztül biztosítja a szegedi és a palicsi teniszklub a fiatalok sportolási lehetőségeit.

"A fiatalok egyenlő esélyeiért a sportban (Toward Equal Opportunities for Children in Sport)" címmel nyújtott be pályázatot az Európai Unióhoz a Szeged Városi Tenisz Klub és a Tenis Klub Palic 1878, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül - sikerrel, így egy éven keresztül segíti az EU a fiatalok sportolási lehetőségét a két város teniszéletében is - hangzott el a szegedi Tisza River Club Caféban tartott sajtótájékoztatón csütörtök délután. A program 2013. március 1-jén indul, és jövő év augusztus 31-ével zárul. "Nagyon jó kezdeményezésről van szó, hiszen lehetővé teszi a fiatalok sportolását, ráadásul ingyenes, egyéves teniszoktatást biztosít, ami kiterjed a mozgáskorlátozottakra és a hátrányos helyzetűekre is. Mindez kiválóan illeszkedik a kormány sportpolitikájába is" - mondta el

Bohács Zsolt

, az Országgyűlési Sportbizottságának elnöke, hozzátéve, sajnos az elmúlt kormányok nem foglalkoztak a sporttal és ezt a tendenciát mai napig érezzük. "Be kell látni, minden egyes forint tízszeresen térül meg a sportban" - tette hozzá a korábbi világbajnok kenus politikus, fideszes parlamenti képviselő. A Szeged Városi Tenisz Klub régóta jó kapcsolatokat ápol a palicsi Tenis Klub Palic 1878 egyesületével, s a mostani együttműködés új lendületet ad nem csak a két egyesület együttműködésének, hanem a sportág régiós fejlesztésének is. A projekt keretében többek között általános iskolákat igyekeznek bevonni az utánpótlásképzésbe, segítik a hátrányos, nehezebb anyagi helyzetű gyerekek sportolási lehetőségeit is, de a program kiterjed hallássérült gyerekek képzésére is. Mindez összekötődik nemzetközi versenyek szervezésével is, mind Szegeden, mind Palicson, az egyik első terv egy határon átnyúló miniliga megvalósítása kulturális programokkal körítve.

Juhász Zsolt

, a Tenis Klub Palic 1878 edzője röviden bemutatva a délvidéki teniszklubot elmondta, a palicsi a legrégibb szerbiai teniszklub, ami az első wimbledoni torna után egy évvel alakult meg 1878-ban, s jelenleg 8 salakos és 1 betonos pályával rendelkezik. Olyan világklasszis teniszezők is megfordultak a klub salakjáén, mint

Szeles Mónika, Novak Djokovic

vagy

Goran Ivanisevic

. Az egyesület jelenleg 120 aktív taggal bír, s rendszeresen otthont ad nemzetközi versenyeknek - ezek közül a legrangosabb egy 10 000 dollár összdíjazású női profi verseny, amely az év kiemelkedő eseménye Szerbiában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.