Tenisz: Szeged és Palics együttműködése a tehetségekért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

5_gsEU-s támogatásból több mint egy éven keresztül biztosítja a szegedi és a palicsi teniszklub a fiatalok sportolási lehetőségeit.

“A fiatalok egyenlő esélyeiért a sportban (Toward Equal Opportunities for Children in Sport)” címmel nyújtott be pályázatot az Európai Unióhoz a Szeged Városi Tenisz Klub és a Tenis Klub Palic 1878, a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül – sikerrel, így egy éven keresztül segíti az EU a fiatalok sportolási lehetőségét a két város teniszéletében is – hangzott el a szegedi Tisza River Club Caféban tartott sajtótájékoztatón csütörtök délután. A program 2013. március 1-jén indul, és jövő év augusztus 31-ével zárul.

“Nagyon jó kezdeményezésről van szó, hiszen lehetővé teszi a fiatalok sportolását, ráadásul ingyenes, egyéves teniszoktatást biztosít, ami kiterjed a mozgáskorlátozottakra és a hátrányos helyzetűekre is. Mindez kiválóan illeszkedik a kormány sportpolitikájába is” – mondta el Bohács Zsolt, az Országgyűlési Sportbizottságának elnöke, hozzátéve, sajnos az elmúlt kormányok nem foglalkoztak a sporttal és ezt a tendenciát mai napig érezzük. “Be kell látni, minden egyes forint tízszeresen térül meg a sportban” – tette hozzá a korábbi világbajnok kenus politikus, fideszes parlamenti képviselő.

A Szeged Városi Tenisz Klub régóta jó kapcsolatokat ápol a palicsi Tenis Klub Palic 1878 egyesületével, s a mostani együttműködés új lendületet ad nem csak a két egyesület együttműködésének, hanem a sportág régiós fejlesztésének is. A projekt keretében többek között általános iskolákat igyekeznek bevonni az utánpótlásképzésbe, segítik a hátrányos, nehezebb anyagi helyzetű gyerekek sportolási lehetőségeit is, de a program kiterjed hallássérült gyerekek képzésére is. Mindez összekötődik nemzetközi versenyek szervezésével is, mind Szegeden, mind Palicson, az egyik első terv egy határon átnyúló miniliga megvalósítása kulturális programokkal körítve.

Juhász Zsolt, a Tenis Klub Palic 1878 edzője röviden bemutatva a délvidéki teniszklubot elmondta, a palicsi a legrégibb szerbiai teniszklub, ami az első wimbledoni torna után egy évvel alakult meg 1878-ban, s jelenleg 8 salakos és 1 betonos pályával rendelkezik. Olyan világklasszis teniszezők is megfordultak a klub salakjáén, mint Szeles Mónika, Novak Djokovic vagy Goran Ivanisevic. Az egyesület jelenleg 120 aktív taggal bír, s rendszeresen otthont ad nemzetközi versenyeknek – ezek közül a legrangosabb egy 10 000 dollár összdíjazású női profi verseny, amely az év kiemelkedő eseménye Szerbiában.

no images were found

Előző sztori

Magyar arany a cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján

Következő sztori

Életközösség-építés LÉT-módra: hogy senki se érezze magát egyedül + FOTÓK