Bulvár

Szegedi áruház mellé tették ki a kölyökkutyákat + FOTÓK

Szegedi áruház mellé tették ki a kölyökkutyákat + FOTÓK

2013. április 15., hétfő
Szegedi áruház mellé tették ki a kölyökkutyákat + FOTÓK
kiskutyak

Néhány hetes, magukra hagyott kölyökkutyákra leltek az egyik szegedi bevásárlóközpont melletti füves területen. Az ebek jól vannak, gazdira várnak!

Nyöszörgő hangot hallottak a hét végén az egyik bevásárló áruháztól nem messze, egy főútvonal melletti füves területen állatbarátok. Amikor jobban közeledtek, keresgélni kezdték a hangok forrását: magukra hagyott, éhes, néhány hetes kiskutyákra leltek a bokrok alján. Az állatbarátok a két kis szőrmók kutyus megmentésére az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakemberét kérték fel, aki az állatokat összeszedte, majd megfelelő ellátásban részesítette. Az ebek jól vannak: Palcsó (a fekete kan) és Piroska (a barna nőstény) a menhelyen várja egy felelősebb, szerető gazdi jelentkezését!

Felelőtlen állattartás - sok kóbor állat

Az Orpheus Állatvédő Egyesület jelmondata az, hogy "Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik", de az okosságok mit sem érnek, ha vannak olyan állattartók, akik engedik szaporodni a házi kedvenceiket. Felesleges olyan állatok szaporodását engedni, amelyik utódait az éj leple alatt utcára dobálják, vagy akiket születés után egyszerűen kiírtanak a "gazdáik". A hatályos törvények szerint börtönnel büntethető az állatok ok nélküli elpusztítása, utcára dobása is, sajnos a legtöbb állatokat kínzó személyes sohasem válik ismertté, így a büntetéseket is a legtöbb esetben megússzák az elkövetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.