Szegedi áruház mellé tették ki a kölyökkutyákat + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiskutyakNéhány hetes, magukra hagyott kölyökkutyákra leltek az egyik szegedi bevásárlóközpont melletti füves területen. Az ebek jól vannak, gazdira várnak!

Nyöszörgő hangot hallottak a hét végén az egyik bevásárló áruháztól nem messze, egy főútvonal melletti füves területen állatbarátok. Amikor jobban közeledtek, keresgélni kezdték a hangok forrását: magukra hagyott, éhes, néhány hetes kiskutyákra leltek a bokrok alján. Az állatbarátok a két kis szőrmók kutyus megmentésére az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakemberét kérték fel, aki az állatokat összeszedte, majd megfelelő ellátásban részesítette.

Az ebek jól vannak: Palcsó (a fekete kan) és Piroska (a barna nőstény) a menhelyen várja egy felelősebb, szerető gazdi jelentkezését!

Felelőtlen állattartás – sok kóbor állat
Az Orpheus Állatvédő Egyesület jelmondata az, hogy “Annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik”, de az okosságok mit sem érnek, ha vannak olyan állattartók, akik engedik szaporodni a házi kedvenceiket. Felesleges olyan állatok szaporodását engedni, amelyik utódait az éj leple alatt utcára dobálják, vagy akiket születés után egyszerűen kiírtanak a “gazdáik”. A hatályos törvények szerint börtönnel büntethető az állatok ok nélküli elpusztítása, utcára dobása is, sajnos a legtöbb állatokat kínzó személyes sohasem válik ismertté, így a büntetéseket is a legtöbb esetben megússzák az elkövetők.

no images were found

Előző sztori

Szegeden folytatódik másodfokon a Hunvald-per

Következő sztori

Sárkányok és ördögök a mesevetélkedőn + FOTÓK