Egyetem

Szabó Bálint távcsövén keresztül kapja lencsevégre fotóalanyait

Szabó Bálint távcsövén keresztül kapja lencsevégre fotóalanyait

2013. április 11., csütörtök
Szabó Bálint távcsövén keresztül kapja lencsevégre fotóalanyait

Nem kell feltétlenül messzire mennünk ahhoz, hogy szép természetfotókat készítsünk – Szabó Bálint a példa erre. A Szegedi Tudományegyetem környezettan szakos hallgatója családi házuk kertjében kapja lencsevégre a madarakat.

Darvak, cinegék, vörösbegyek köszönnek vissza ránk

Szabó Bálint

képeiről. A hobbifotós fiatalember gyakran sétál a Szeged környéki erdőkben, a tiszai árterekben, de több felvétele is családi házuk kertjének udvarában készült. "Nagyon szeretem a természetet, nem hiába járok a Szegedi Tudományegyetem környezettan szakára. Évek óta érdekel a madarászkodás, és mivel fotózni is nagyon szeretek, összekötöttem a kettőt" – magyarázta Bálint. A közelmúltban beruházott egy profi távcsőre, amellyel anélkül örökítheti meg egészen közelről a madarakat, hogy megzavarná őket. A családi házuk udvarában álló almafára és labdarózsára odúkat szerelt fel, és etetőt is állított a kertbe, hogy oda szoktassa a fotóalanyokat – miattuk több órán keresztül is képes mozdulatlanul ülni. Fényképezett már rigót, széncinegét, balkáni gerléket is. A klebelsbergtelepi Holt-Tiszánál pedig darvakat kapott lencsevégre.

A távcső hasznos befektetésnek bizonyult – mivel Bálintot nagyon érdeklik a repülők és a csillagászat is, segítségével utasszállítókat és égitesteket is megörökít. Egészen közeli képet készített már például a Holdról, de sikerült lekapnia márciusban a Panstarrs üstököst is. A természet mellett a másik kedvenc témája a meteorológia: a köd, a hó, a zúzmara, a viharok. Gyakran kirándul kerékpárral. Járt már többek között Csongrádon, de tervezi, hogy beiktat egy hosszabb túrát az ásotthalmi láprétre – természetesen fényképezőgéppel felszerelkezve. Képeit nevezte már egyetemi fotópályázatra, a Science Caffe felhívására, hó végéig pedig a Nyugi kertben nézhetjük meg kiállítását. Szabó Bálint összes képe megtekinthető

a blogján.

Forrás:

www.u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.