Közélet

Sűrített levegővel fújt munkatársa végbelébe a vásárhelyi férfi

Sűrített levegővel fújt munkatársa végbelébe a vásárhelyi férfi

2013. április 3., szerda
Sűrített levegővel fújt munkatársa végbelébe a vásárhelyi férfi

Életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta munkatársát a Villeroy&Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi gyárában az a férfi, akinek pere szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

A vád szerint a jelenleg 25 esztendős vádlott kollégájával, a későbbi sértettel együtt a hódmezővásárhelyi gyár készárujavító üzemében dolgozott. A javításra szoruló szaniterek portalanítására hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak. 2011. július 24-én a reggeli órákban a sértett, megviccelendő a vádlottat, a levegőpisztollyal 30-40 centiről a vádlott dereka, feneke felé fújt, a férfi azonban nem sérült meg. A vádlott ezt viszonozni kívánta, ezért hátulról lefogta a sértettet, földre rántotta, majd a hason fekvő, rövidnadrágban levő sértett végbélnyílásához rakta a levegőpisztoly, és azzal a férfi végbelébe fújt. A sértett sokkos állapotba került, rosszul lett, hasa felpuffadt, hányt. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi bélfala több helyütt megsérült, át is szakadt, és szövődményes hashártyagyulladása is kialakult. A sértett gyógyulása több hónapig tartott, majd 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála. A vádlott meghallgatása során elmondta, nagyon sajnálja a történteket, nem akart komoly sérülést okozni kollégájának. Úgy fogalmazott, "csupán egy pillanat műve volt az egész", dulakodás, esés közben véletlenül húzta meg a pisztoly ravaszát. A sértett elmondta, komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt terjesztett elő. A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.