Sport

Röplabda: az élről várja a rájátszást az SZTE EHÖK SE

Röplabda: az élről várja a rájátszást az SZTE EHÖK SE

2013. április 24., szerda
Röplabda: az élről várja a rájátszást az SZTE EHÖK SE

Elképesztő teljesítménnyel sikerült mindhárom meccsüket megnyerniük Strezeneczki Gyula tanítványainak.

A szombat-vasárnap rendezett hazai, zárófordulóban dőlt el, hogy milyen sorrendben végeznek a csapatok a férfi röplabda NB II-ben, s milyen pozícióból várhatják a rájátszást. Az Egyetemi Sportközpontban rendezett 5. alapszakaszfporduló eredményétől függetlenül az már korábban eldőlt, hogy a szabadnapos Kaposvár-junior végez az alapszakasz élén, ám mivel a csapat nem vehet részt az NB I-be való feljutásról döntő rájátszásban, így oda a somogyiak után kialakuló sorrendben kerülnek a csapatok. Hogy az SZTE EHÖK SE kerüljön a legjobb helyzetbe, ahhoz szombaton előbb a Kunhegyest, majd a Szombathelyt, vasárnap pedig a nagy rivális Győrt kellett megverni, utóbbit ráadásul nem is volt mindegy, milyen arányban.

SZTE EHÖK SE – Kunhegyes 3-1 (21-25, 25-12, 25-12, 25-19)

A torna első mérkőzését idegesen kezdték a szegediek, és rögtön a játszma elején a sok hazai hibát kihasználva elhúzott a Kunhegyes. A szett vége felé kezdtek megnyugodni a hazaiak, és a saját játékukat játszani, de még ekkor is rengeteg volt a pontatlanság, így a Kunhegyes megnyerte az első játékrészt (0-1). A második és harmadik szettben összekapta magát a Szeged, és nyugodt, pontos, már-már pazar játékkal simán behúzták a játszmákat (2.1). A negyedik szett is EHÖK SE fölényt hozott, derekasan küzdött a Kunhegyes is, és a szett végéig szoros volt az állás. Ekkor azonban sikerült ellépniük a Tisza-partiaknak, és bő egy óra alatt megnyerték a meccset (3-1). Strezeneczki Gyula:

"Nagyon idegesen kezdtük a mérkőzést, kellett egy szett hozzá, mire rendbe szedtük a gondolatainkat, és a játékkal kezdtünk el foglalkozni. Ezután azonban nagyon szépen játszva, kevesebbet hibázva sikerült megnyerni a meccset."

SZTE EHÖK SE – SZoESE Sprint SC (Szombathely) 3-1 (25-19, 25-23, 21-25, 26-24)

Az első és második játszmában végig szoros küzdelem zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szettek végét azonban jobban bírta az EHÖK SE, és a döntő pillanatokban nem hibáztak, így megnyerték az első két játékrészt (2-0). A harmadik szettben megint becsúszott pár hiba a hazaiaknál, amitől kicsit elbizonytalanodtak. A szombathelyi csapat játéka is feljavult, így szoros küzdelemben ugyan, de nyert a Szombathely (2-1). A negyedik játszmában elhúzott a Szombathely, és a szett végéhez közeledve 17-24-es állásnál szettlabdához jutottak. Itt azonban történt valami: összekapták magukat a szegediek, s hihetetlen akarással és koncentrációval, zsinórban 9 pontot szerezve megfordították a szettet, és 26-24-re megnyerték ezt a szettet, és így a mérkőzést is (3-1). Strezeneczki Gyula:

"Ha ezt nekem valaki elmesélte volna, biztosan nem hittem volna el. Voltam már részese pár 'feltámadásnak', de ez valami hihetetlen volt! Ha elbuktuk volna azt a szettet, azzal azt az esélyt is elvesztettük volna, hogy megelőzzük a Győrt az alapszakasz végére. Összeszedtük magunkat, és csapatként, egymásért küzdve nyertük meg a szettet. Hihetetlen volt, talán a legjobb szó rá a 'sorsszerű'."

SZTE EHÖK SE – SZESE (Győr) 3-0 (25-18, 25-16, 25-23)

Miután a szombati napon mindkét együttes megnyerte a saját meccseit, ezért létrejött a feljutási verseny elsőségét eldöntő mérkőzés. Korábban már kétszer játszottak egymás ellen a felek, egy 3-1-es győri és egy 3-2-es szegedi siker után most tehát ismét összecsaphattak a legjobbak. A mérkőzést az EHÖK SE kezdte jobban, és rögtön az első szett elején elhúztak a győriektől, majd nagyon koncentráltan nem engedték közelebb a SZESE csapatát, így megnyerték az első szettet (1-0). A második szettet is a hazaiak kezdték jobban, és remek játékkal, pazar labdamenetekkel ezt is behúzták (2-0). A harmadik szettben kicsit megremegtek a kezek, és szoros küzdelemben jutottak el a csapatok végjátékhoz - ám látszott a hazaiakon az elszántság, a győzni akarás, így végül ismételten sikerült eldönteni a mérkőzést a Szegednek, és ezzel megszerezték a feljutási versenyben az első helyet (3-0)! Strezeneczki Gyula:

"Nagyon jó meccs volt, látszott a srácokon az akarás, hogy meg akarjuk nyerni ezt a meccset! Az ellenfél is remekül játszott, úgy gondolom, ők is megérdemelték volna a győzelmet, de azt a bizonyos 'pluszt' most nekünk sikerült hozzátenni a játékunkhoz. Gratulálok a csapatnak! Köszönjük a szurkolást, remek hangulatban telt a hazai tornánk! Ezúton szeretnék gratulálni a lány csapatnak is, ez volt a célunk, mindkét szegedi NB II-es röplabdacsapat az élről kezdheti meg a rájátszást!"

A drámai körülmények között megnyert, létfontosságúvá előlépett szombati meccsek és a sima vasárnapi győzelmet követően tehát az élről várhatja a négycsapatos rájátszás küzdelmeit az SZTE EHÖK SE, ahol a május 26-i elődöntőben a 4. helyezett SZoESE egységével vívhatnak meg a várhatóan ismét a győriekkel szemben játszandó döntőért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.