Bulvár

Ősszel tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla a Hunvald-ügyet

Ősszel tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla a Hunvald-ügyet

2013. április 18., csütörtök
Ősszel tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla a Hunvald-ügyet

Ősszel tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla másodfokon a Hunvald-ügyet – közölte a bíróság csütörtökön az MTI érdeklődésére.

A táblabíróság közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla elfogultságot jelentett be, ezért a Kúria a Szegedi Ítélőtáblát jelölte ki másodfokú bíróságként a

Gál György

és társai – köztük

Hunvald György

– ellen csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt indított büntetőügyben. A Szegedi Ítélőtábla szeptemberben kezdi meg az ügy tárgyalását. Az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával indult perben 2012. február 24-én első fokon, nem jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Hunvald Györgyöt, a budapesti VII. kerület volt szocialista polgármesterét, valamint nyolc és fél évre Gál Györgyöt, a kerületi önkormányzat volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét. Az ügyész súlyosításért, illetve megalapozatlanság miatti hatályon kívül helyezésért, az elsőrendű vádlott és védője felmentésért, illetőleg enyhítésért, a másodrendű vádlott és védője felmentésért nyújtott be fellebbezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.