Egyetem

Matekból mérkőznek a diákok a Bonifert-iskolában

Matekból mérkőznek a diákok a Bonifert-iskolában

2013. április 15., hétfő
Matekból mérkőznek a diákok a Bonifert-iskolában

A Bonifert Domonkos Általános Iskola a 2012/2013-as tanévben is megrendezi a Makkosházi Matematikaversenyt. A megmérettetésre április 22-én 14 órától kerül sor a Bonifert-iskolában.

A versenyre mind az általános, mind a tagozatos szegedi iskolák és gimnáziumok, valamint Csongrád megye matematika tagozatos általános iskolái 5-8., illetve – gimnáziumoknál – 7-8. osztályos tanulói közül nevezhettek az intézmények. A versenyfeladatok az általános iskola törzsanyagára épülnek, azok alkotó alkalmazását, logikus gondolkodást, kreativitást igényelnek a tanulóktól. A Szegeden és a megyében is igen népszerű megmérettetésre Erdélyből is szoktak érkezni tanulók, így mintegy 200 diák teheti próbára matematikatudását. A verseny feladatai könyvformában is megjelentek, és jelenleg is kaphatók a könyvesboltokban. A verseny részletes programja elérhető

az iskola honlapján

.

Fókuszban a matek

A Bonifert-iskola megnyitása óta fontosnak tartja a tehetséggondozást és a természettudományos tantárgyak oktatását, ezért már a második tanévben elindították a tagozatos emelt szintű matematikaoktatást. Az iskola lehetőségeihez mérten első osztálytól szakkörön, 4. osztálytól tehetséggondozó órákon, a felső tagozaton emelt óraszámban, illetve csoportbontásban tanulják a gyerekek a matematikát. Számtalan matematikaversenyre készülnek a tanórákon kívül is: Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny, Bolyai János Országos Matematika Csapatverseny, Zrínyi Ilona Matematikaverseny, Makkosházi Matematikaverseny, Kalmár László Matematikaverseny, Varga Tamás Matematikaverseny, Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny és Sudoku verseny. A nyolcadikos tanulókat külön készítik a januári központi felvételikre. Az intézmény a Makkosházi Matematikaverseny mellett rendezője és házigazdája a Bolyai Matematika Csapatverseny és az Országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóinak.

A siker nem marad el

Az elmúlt több mint harminc évben az iskola diákjai számos eredményt elkönyvelhettek, így például a 2011/2012-es tanévben a Bolyai-verseny megyei fordulóján a 6. és a 7. osztály elhozta az első helyet, és mindkét csapat továbbjutott az országos fordulóba, ahol középmezőnyben végeztek. Hasonlóan szép sikereket értek el a Zrínyi-matematikaverseny megyei (6. osztály egyéni és csapat 1. hely), valamint országos (6. hely) fordulóin. A Bonifert-versenyen több 1., 2. és 3. helyet szereztek a diákok, a Kalmár László-matematikaversenyen megyei 2. és országos 6. helyezést értek el. A Radnóti-gimnázium tehetségkutató versenyéről szintén 1. helyet hoztak el. Az idei tanévben a Bolyai-matematikaverseny megyei fordulóján a 7. osztály az 1., a 8. osztály pedig a 3. helyet szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.