Labdarúgás: szünet után szabott a Volán zakót a Makónak + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

volan_mako07_mjMegtörve a Makó veretlenségét, kiegyenlített első félidőt követően a szünet után gázolt a Volán, tovább menetel Tóth Ákos csapata.

A találkozó felvételét a Telin TVáprilis 23-án, kedd este 18 órától tűzi műsorára!

A hónapok óta veretlen Makó és a tavasszal szárnyaló Tisza Volán vívta megyei rangadón az első félidőben meddő mezőnyjátékos és több helyzetet is láthatott a Felső Tisza parti stadionba szép számmal kilátogató szurkolóhad, ám gólt egyet sem. Azaz hogy mégis, Kulacsik Tamás Hriszto Sztojcskov 1994-es vébén lőtt klasszikus ollózós (les)gólját idéző mozdulattal szerzett gyönyörű találatot, amelyet a partjelző intésére azonban Solymos András játékvezető szintén les címén érvénytelenített. Fordulás után azonban megváltozott a meccs képe: kapufát lőtt a Makó, amire Szilágyi Norbert egy jól eltalált, de kissé szerencsés szabadrúgásgóllal válaszolva szerezte meg a vezetést a kék-feketéknek. A makóiak innentől feljebb tolták védekezésüket, próbáltak fölénybe kerülni, s csaknem egyenltettek is, ám Schreiber László is a kapufát talált el ziccerhelyzetben, kevéssel a vezető gól után. A Volán sorra megkontrázta elpuskázott makói kísérleteket, szinte futószalagon jöttek is a gólok a páratlanul jó helyzetkihasználás révén: Beretka Péter, majd Szélpál Tamás labdájából Rácz Dezső, aztán maga a passzt jegyző támadó, végül ismét Beretka keserítette meg Czirbus Gábor kapus és társai, valamint a makói drukkerek életét. Az 5-0-s hazai sikerrel záruló találkozó végjátékában a szegény embert az ág is húzta: talán kissé túlzottan szigorú játékvezetői ítélet nyomán Rakonczai Zoltán, majd Kulacsik kellett elhagyja idő előtt a játékteret, reklamálásért pedig további makói játékosok kaptak sárga lapot.

Tóth Ákos 10. helyre előre lépő legénysége legközelebb április 27-én, 17 órától Monoron folytathatja a tavaszi menetelést, míg Bány Tamás legényei másnap, ugyancsak 17 órától az Üllő csapatát fogadják.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 20. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Makó FC 5-0 (0-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Solymosi András (Suscsák János, Séra Balázs).
Szeged: Dongó – Kormányos, Boros, Szabó A., Grünvald, Buzási, Dargó, Szélpál (Szabó D. 85′), Szilágyi (Mucsi 70′), Rácz (Kazi 81′), Beretka. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Makó: Czirbus – Horváth K., Varga Cs., Rakonczai, Horváth G. (Tóth T. 68′), Kulacsik, Siket, Puskás, Tóth A., Bakos (Bány 68′), Kohajda (Schreiber 58′). Játékos-edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Szilágyi (50′), Beretka (61′, 77′), Rácz (69′), Szélpál (73′).
Sárga lap: Bány (91′), Horváth K. (91′), Czirbus (91′)
Kiállítva: Rakonczai (74′), Kulacsik (91′)

Tóth Ákos: “Első félidei meddő mezőnyfölényünk után nem volt egyértelmű, hogy így alakul a mérkőzés. 0-0-nál a Makó kapufát lőtt egy döntő szituációban, mi pedig hasonló helyzetből betaláltunk, s amilyen a futball, a kinyílt makói védelemmel szemben sorra vezettük a kontrákat, számolatlanul kialakítva gólhelyzeteinket, s szereztünk gólokat. Az eredmény egyértelműen túlzó és szerencsésnek mondható, hízelgő is ránk nézve, de emiatt persze egyáltalán nem kesergünk. Nem feledkezünk meg természetesen az elkövetett hibákról, s hogy Fortunának is köszönhetjük ezt a nagyarányú győzelmet. Kívánom a Makónak, hogy több szerencséje legyen, s a folytatásban minél több pontot szerezzen ellenfeleivel szemben.”

Bány Tamás: “Lőttünk egy kapufát, kaptunk egy gólt. Lőttünk még egyet, kaptunk egy újabbat. Összeestünk, azután pedig csúfos lett a vége. Gratulálok a Tisza Volánnak!”

A SZEGEDma TV HD-videóján Tóth Ákos, a Volán vezetőedzője s a kétgólos Beretka Péter értékel, valamint az összes gól megtekinthető!

Online közvetítésünk:

93′ Némi vita után a szabadrúgást követően még Czirbus véd. Aztán vége is a mérkőzésnek.

91′ KIÁLLÍTÁS! Egy szöglet után még Czirbus véd. Aztán hullanak a lapok: Kulacsik húzza ki Grünvald lábát, azonnal piros ez is! Aztán Bány Tamás reklamál, sárga, Horváth Károly sárga, Czirbus sárga… Te jó ég, ez azért már túlzás…

89′ A sarokrúgás után Kulacsik fejel mellé.

88′ Kulacsik és Bány rohamoznak, utóbbi elé rossz ütemben jön ki a megtorpanó Dongó, első bizonytalankodása a meccsen, aztán kiszorítja a vendégek játékos-edzőjét, és szögletre ment előle.

87′ Veszélytelen makói szöglet.

85′ Szabó Mihály Dávid váltja Szélpált a hazaiaknál.

83′ Kulacsik nagy lendülettel tör előre a jobb oldalon, aztán nagy lövés félmagasan, mellé.

81′ Rácz kap nagy tapsot, amikor lejön, Kazi váltja.

77′ GÓÓÓL! 5-0! Kormányos fut fel a jobb oldalon, bead középre, kicsit vissza az érkező Beretkának, aki a kapuba gurít, Czirbus tehetetlen, 5-0! Nagy KO!

74′ KIÁLLÍTÁS! Rakonczai rakoncátlankodik az ismét kilépő Szélpállal a 16-os jobb oldalánál, utolsó emberként rúgja fel a büntetőterület előtt, ez bizony korai zuhanyt jelent a vendég védőnek.

73′ GÓÓÓL! 4-0! Szélpál kap jó ütemben labdát, kilép a védők mögül és egyedül viheti kapura ziccerben, nem is rontja el, 15 méterről gurít a kapuba Czirbus mellett, 4-0!

70′ Eldőlt a meccs, ezt szinte száz százalékkal kijelenthetjük, a Makó játékában nincs nyoma annak, hogy akár csak gólig is eljusson.

69′ GÓÓÓL! 3-0! Eldőlt! Szélpál ad be a jobb szélről, szinte az alapvonaltól, Rácz középen a levegőben veri Czirbust, és a kapu közepébe stukkol, 3-0!

68′ Horváth Gábor sérülés miatt jön le, de cseréli Bány Tamás Bakost is: előbbi helyett Tóth Timóteusz, utóbbi helyett maga a mester áll be.

65′ Screiber előbb egy lövéssel veszélyeztet, majd a következő alkalommal egy végeláthatatlan cselsorozatba bonyolódik, végül Szilágyi ment fel.

61′ GÓÓÓL! 2-0! Beretka ugrik ki egy labdával 4-5 védő között is utat lel, már-már maradonai a cselsorozat, csak feleolyan hosszú távon, aztán 14 méterről a vetődő Czirbus alatt a kapu közepébe gurít, 2-0!

58′ A Kohajda helyett az imént csereként beállt Schreiber lábában az egyenlítés, jól ugrik ki egy labdával, elgurít a hosszúra Dongó mellett, a labda a kapufa tövére vánszorog, majd visszapattan mezőnybe, és kihozzák a hazaiak.

55′ A játékvezetői trió igen határozottan és szigorúan teszi helyére mindazon játékosokat, akik előrébb akarják csalni pár méterrel a bedobásokat.

52′ Újabb Volán lehetőség, Beretkához repül a labda 16-os bal oldalán, Czirbus visszavetődve fogja a fejest, többen benn látják – a játékvezető nem.

50′ GÓÓÓL! 1-0! Vezet a Volán! Szilágyi lő 25 méterről egy nagy szabadrúgást, ami a kapu előtti gyephiányos, kitaposott részen egészen furcsán pattan fel, ezzel becsapva Czirbust, és a léc alá csapódik. 1-0!

49′ Kulacsik gurít le egy szabadrúgást Bakosnak, aki kissé kisodródva lő bődületes kapufát. A kipattanót Horváth Gábor küldi vissza, kipattan a csomag Dongóról, felmentenek.

46′ Első blikkre egyik oldalon sincs csere. A Makó kezdi a második játékrészt. Máris Kulacsik kínálja meg Dongót a 16-os jobb oldaláról, furán pattanó, kellemetlen lövés, véd a kapus, de túl megy rajta a laszti, aztán felmentenek a hazai védők a második makói hullám elől.

Közepes iramú a meccs, inkább Tóth Ákos alakulata dominál, de gólig egyik fél sem jutott el. Ettől függetlenül szórakoztatónak mondható a mérkőzés, akadt pár jobb helyzet, és a szezon talán legszebb meg nem adott gólját is láthattuk.

SZÜNET!

45′ Véget is ér az első félidő.

44′ Kihasználják a hazaiak, hogy egy kék-fekete a földön, és a vendégek is arra várnak, hogy ápolás miatt kirúgják a labdát, ám nem így történik, Kormányos kerül helyzetbe a 16 os jobb oldalán betörve, a hosszú felsőt célozza, de Czirbus szögletre üti a kapu előtt elpattanó labdát.

42′ Makói “közép” szöglet után Kulacsik lőne be erősen középre, de Kormányosban elakad, több zöldmezes kezet reklamál, mint ami aktívan közreműködött a labda megszelídítésében. Aztán lest lenget a sporttárs egy makói szabadrúgás után.

40′ Remek lasztival sikerül indítani Szélpál Tamást, aki a 16-os jobb sarkánál védőtől szorongatva lő a hosszú alsóra, kivetődve véd Czirbus.

39′ Grünvald sokadszor ad be bal szélről, sokadszor is vágják ki a Maros-menti bekkek.

38′ Szélpál rendkívül higgadtan hoz ki egy labdát egy makói attak végén, bőszen cselezgetett két támadó között a saját 16-osán belül.

35′ Horváth Gábor középről jó 28-ról a bal alsó felé tartó egészséges lökettel kínálja meg Dongót, a kipattanóra Kulacsik csap le, de elakad a visszalőtt labdája.

32′ Buzási és Beretka lendületes rohama, utóbbi visszaadott labdáját szögletre vágják, az élesen belőtt kornert Rácz stukkolja fölé messziről befutva.

31′ Annak dacára, hogy nem tengenek túl a százas ziccerek mégis érdekes, látványos a küzdelem. Egyelőre nem érezzük a gólt egyik csapat játékában sem. De hátha ránk cáfolnak…

28′ Aztán az újabb támadásnál ugyanő balról lő be élesen, önfeláldozóan ment szögletre egy zöldmezes.

27′ Grünvald fejelhet a 16-oson belülről pár méterről kapura, de ez inkább “hazaadás” Czirbusnak.

24′ Most Kohajda esik nagyot látványosan Szabó Attila szerelése nyomán a bal oldalon. Bedobás után a beívelt labdát Grünvald Kulacsik elől fejeli szögletre, a kornert pedig a visszafutó Boros egy újabbra. Abból meg hazai bedobás jöhet a túloldalt.

23′ Dargó és Kohajda ütközik, nagy ordítás, szerencsére nincs baj.

21′ Háromszor mentenek fel a makói védők az utóbbi percekben, most már egyértelműen a hazaiak támadnak többet.

16′ Czirbus kapus szed fel egy labdát egy hazai akció végén. Jobban nyom a Volán az utóbbi percekben.

13′ A szezon egyik legszebb góljával vezethetne a Makó! Kohajda gyertyáját a 16-oson belül Tóth Attila mozdul fejjel, a tovább tett magas labdára Kulacsik klasszikus ollózó mozdulattal reagál, és védhetetlenül a kapuba talál, Dongó tehetetlen – de lökés vagy les miatt már lenget a partjelző, szól a bíró sípja.

11′ Horváth Gábor szögletére nagy helyezkedés a Volán kapuja előtt, de át száll mindenki felett, aztán egy kék-fekete kikíséri a labdát.

10′ Egyelőre teljesen kiegyenlített a játék, mindkét csapat lendületes támadásokkal keresi a rést a másik pajzsán, egyelőre sikertelenül

7′ Rácz most messzebbről középről, veszélytelenül pattog a mellé a lövés.

5′ Grünvaldot sikerül beindítani a bal szélen, középre ível, Rácz lábáról magasan fölé pattan a 16-oson belülről.

2′ Dongónak kell kirontania, hogy a felívelést követően ziccerben, Szabó Attila által szorongatott Kohajda elől felszabadítson.

1′ A Volán kezdi a meccset! Egy makói szabadrúgás gurul el laposan messze a kapu mellett a hazai középpályáról kilőve.

16.55: Kifutott a Volán, pályán a kék-feketék, a megszokott szerelésben: kék-fekete csíkos felső, fekete nadrág és ugyanilyen sportszár. A vendégek világoszöld felső, zöld nadrág és fehér sportszár szerelésben játszanak.

16.50: Kellemetlen, erős szél fúj, nem csak a szögletzászlók között, bár a pályán kívül kellemes ennyi fuvallat a meglepően meleg tavaszban. A melegítés véget ért, bevonultak a csapatok, közben zajlik a névsorolvasás.

16.45: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a Felső Tisza parti stadionból! Rövidesen kezd a megyei rangadó: a Tisza Volán a Makó ellen!

17 órakor Solymosi András játékvezető sípjelére indul a találkozó és az élő közvetítés, de természetesen már korábban is bejelentkezünk a helyszínről, a Felső Tisza parti stadionból.

A találkozó elé:

A 21 pontos szegediek a tizenegyedik, a 19 pontos makóiak a tizenharmadik helyről várják a megyei rangadót az NB III Alföld csoportban. Aki meg akarja őrizni az esélyt a bennmaradásra, annak muszáj győznie. A döntetlennel semmire sem mennek, így a sportbarátságot most kilencven percre félre kell tenni. Garantált, hogy parázs és nagyszerű összecsapást látunk!

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Olvassa el, mit vár a meccstől Szélpál Tamás (Tisza Volán SC Szeged)!
Így készül a csatára Kulacsik Tamás (Makó FC)!

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: újra baktói siker a városi derbin + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: meggyőző fölény után szegedi siker + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek