Sport

Labdarúgás: bosszantó szegedi vereség Monoron

Labdarúgás: bosszantó szegedi vereség Monoron

2013. április 27., szombat
Labdarúgás: bosszantó szegedi vereség Monoron
tiszavolan_monor_05_il

A Tisza Volán SC teljesen egyenrangú ellenfele volt a bajnokesélyesnek, sőt, több ziccert dolgozott ki. Ezek azonban kimaradtak, ami megbosszulta magát.

Az NB III Alföld csoport 21. fordulójában:

Monori SE - Tisza Volán SC Szeged 1-0 (0-0).

Monor, 150 néző, vezette: Atyánszky László (Stefánovits Gábor István, Garai Péter).

Monor:

Vezér - Ribi, Csáki, Bán, Villányi, Gaál, Horváth D. (Halápi 78'), Selei, Csőke, Magyar T. (Benke 46'), Lengyel R. (Csikós 60'). Játékos-edző: Vezér Ádám.

Szeged:

Dongó - Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Szélpál, Szilágyi (Mucsi 82'), Buzási, Beretka, Rácz. Vezetőedző: Tóth Ákos.

Gólszerző:

Halápi M. (88') Tóth Ákos:

"Nem játszottunk rosszul, összességében működött, amit elterveztünk, de kihagytuk a helyzeteinket, s ez sajnos a végén megbosszulta magát. Az ellenfél gyakorlatilag egyetlen második félidei lehetőségét értékesítve győzni tudott. Úgy érzem, kiegyenlített első felvonás után fizikálisan és játékban is a Monor fölé nőttünk, sajnos azonban három-négy nagy ziccer sem volt elég a gólszerzéshez. Ilyen a futball, nem mindig a jó játékhoz párosul a győzelem. A srácok hozzáállására, futómennyiségére nem lehet panasz, a védekezésünk is dicsérhető, a kapu előtt ma senkiben sem volt meg a szükséges plusz. El vagyunk keseredve, s nem azért, mert jó teljesítménnyel kikaptunk Monoron, hanem azért, amilyen helyzetbe ezzel a vereséggel kerültünk. Eljátszottuk a szimpatikus vesztes szerepét, pedig jobban szeretek szerencsés győztes lenni, ez azonban ma nem sikerült..."

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

91. perc:

Szegedi szögletnél még a kapusunk is előrehúzódott, Dongó fejelni is tudott, de sajnos ő sem talált be. Győzött a Monor, pedig azt kell mondjuk, a mieink érdemelték volna a három pontot. Az ősszel a 91. percben kaptunk ki a Pest megyeiek ellen, az élet sajnos ismételte önmagát...

88. perc:

ÓÓL 1-0!

Sajnos megbosszulta magát a sok kihagyott szegedi ziccer. Kormányos ragadt elöl, Halápi Máté 14 méterre a kapunktól helyzetbe került ezt kihasználva, s higgadtan lőtt a jobb alsóba...

86. perc:

Rácz Dezső lábában volt, de benne is maradt a vezető szegedi gól. Szép cselek után 22 méterről tüzelt, nem sokkal a jobb felső mellé. A monoriak teljesen elkészültek erejükkel, a mieink beszorították őket, de nem sikerül bepréselni az oly fontos találatot.

84. perc:

Dulakodásért újabb sárga lapok, ott Ribi, itt Vida a büntetett.

82. perc:

Frissített Tóth Ákos, Mucsi Mátét küldte fel Szilágyi Norbert helyett.

81. perc:

A küzdelem hevességét sárga lapok jelzik, kettőt a monoriaknak osztott ki Atyánszky sporttárs, egyet pedig Buzási Péternek. A hajrában jóval többet birtokolja a labdát a Szeged, veszélyesebben is támad, mint a Monor. Két kapuközeli szabadrúgást is elvégezhettek a mieink, a beívelések most pontatlannak bizonyultak.

75. perc:

Örömmel jelenthetjük ki, állandósult a szegedi fölény. Több szép támadás kecsegtet a gólszerzés lehetőségével, ugyanakkor sajnos továbbra sem sikerült bevenni a remekül védő Vezér kapuját. Bízzunk a srácokban, van még rá tizenöt perc!

71. perc:

Szélpál kapott pazar átadást a jobb oldalon, átívelt a hosszúra, ahol Szilágyi akár kapura is fejelhetett volna, de ő inkább Ráczhoz játszott középre. A csatárt többen is zavarták, lövése levágódott a védőkről.

69. perc:

Földöntúli bravúrral akadályozta meg a szegedi gólszerzést Vezér Ádám, a Monor klasszis kapusa. Buzási futott el a bal oldalon, Rácz Dezsőhöz továbbított, aki egy cselt követően Szilágyinak készítette le a lasztit. A középpályás 22 méterről bombázott, a löket csapódott a sarok felé, elképesztően nagy vetődéssel védett a hálóőr.

66. perc:

Taktikai szabálytalanságért ezúttal Szabó Attilának villant a sárga cetli, jogosan.

63. perc:

Formás akciót szövögettek a mieink, Kormányos Kolos kapott indítást, határozott belépővel választották el a labdától, mielőtt helyzetet alakíthatott volna ki.

62. perc:

Monori nagy bedobásból Villányi Gergely harcolt ki magának helyzetet, lefordult az ötösön, Dargó azonban nagyszerűen lépett közbe az utolsó pillanatban, megelőzve a bajt.

60. perc:

Lengyel le, Csikós Ferenc be hazai oldalon.

59. perc:

Egyre több a kakaskodás, a gyorsabbnak tűnő kék-feketéket sokszor csak szándékos utánrúgással tudják megállítani a hazaiak. Egy ilyen eset miatt most Lengyel is besárgult.

55. perc:

Beretka Péter egy percen belül kétszer is megszerezhette volna a vezetést a szegedi együttesnek. Előbb Dargó lövése után került hozzá a kipattanó, 14 méterre egyedül állt a kaputól, igazított is rajta, majd centikkel a bal felső sarok mellé bombázott. Rögtön ezután Kormányostól kapott zseniális átadást a büntetőterületen belül, de sajnos kivárt, majd el is esett.

51. perc:

Dargó Balázs kapott sárga lapos figyelmeztetést a vendégek térfelének közepén elkövetett faultért.

50. perc:

Szilágyi fordult le monori emberéről, majd 25 méterről laposan kapura küldte a labdát, Vezér szemmel mellé kísérte.

48. perc:

A monori Gaál Márk 20 méterről vállalkozott lövésre, amely egy méterrel kerülte el a jobb alsót.

47. perc:

Buzási Péter ügyesen húzogatott a monori térfél közepén, majd a jobb szárnyon Beretkát dobta volna akcióba, ám az utolsó pillanatban megakadályozták ebben a hazaiak.

46. perc:

A monoriak kezdték a második félidőt. A szünetben cseréltek, egyik gólzsákjuk, a jolly joker Benke Bálint lépett a pályára. Reméljük, őt is sikerül semlegesíteniük a szegedi védőknek, mint az eddigiek során Seleit és Lengyelt.

Szünet.

45. perc:

Véget ért az első felvonás.

44. perc:

A szegediek előtt adódott jó lehetőség. Beretka Péter Szélpált akarta kiugratni, ám passza picikét erőtlenre sikeredett, így a gyors csatárt megelőzhették a hazai védők.

40. perc:

Talán a nagy iram és a hőség miatt kicsit megfáradtak a fiúk a felvonás végére, így mindkét oldalon a szép megoldásokat rossz passzok, figyelmetlenségek egészítik ki. Csapkodó a játék most.

36. perc:

Jó iramú, izgalmas, kiegyenlített mérkőzést figyelhetünk.

33. perc:

Szélpál egy pazar indítással törhetett befelé a tizenhatos oldalvonalánál, nem a kaput vette célba, hanem laposan beadott, felszabadítottak a védők. Ebben jóval több volt most.

32. perc:

Kormányos Kolost rúgták mellbe a hazaiak, szabadrúgás járt érte, sárga lap nem, ahogy nem sokkal később Szélpál faultjáért sem - ez legalább így igazságos...

29. perc:

28 méterről végezhetett el szabadrúgást Szilágyi, ívelése nem tűnt pontosnak, ám irányt változtatott egy hazai futballistán, így Szabó Attila elé került. A védő 15 méterre a ketrectől még tolt rajta egyet, majd ütközött a kapuból kilépő Vezérrel, és a portás bizonyult határozottabbnak, ő nyerte a párharcot.

25. perc:

Támadásban maradtak a mieink. Szilágyi Norbert 17 méterről ballal szánta el magát lövésre, Vezér csak ütni tudta, a kipattanónál a védők megelőzték a berobbanó szegedi támadókat.

23. perc:

Villámgyors jobb oldali monori akció végén Vida Gergely becsúszó szereléssel mentett szögletre. A korner remekül tekeredett befelé, Selei András került helyzetbe, de maga alá fejelte a labdát, így végül sikerült felszabadítani.

21. perc:

Ezúttal Dargó Balázs révén kezdeményezhetett volna kontrát a Szeged, de a szűrő középpályás addig tétovázott, míg odalett a lehetőség.

19. perc:

Egy ígéretes szegedi kontra indult volna, sajnos az akasztotta meg, hogy az átadás a játékvezetőt találta fejbe.

18. perc:

Szélpál a leshatáron kapta az indítást, sajnos egy centivel azon túl...

17. perc:

Szögletekben, szabadrúgásokban ölt testet a mieink - egyelőre - meddő mezőnyfölénye.

14. perc:

Szilágyi Norbert 32 méterről bátran ágyúzott a monori ketrecre, mintegy három méterrel tévesztett célt.

13. perc:

Lüktető a mérkőzés, mindkét együttes a támadásokra koncentrál.

8. perc:

Szélpál Tamás robogott előre a jobb szárnyon, a hazai csapakapitány végül beérte, s kornerre tisztázott. Kis szögletet rúgtak a szegediek, mely után Grünvald Attila a tizenhatos sarkáról ballal tüzelt, a löket az ötösön álló védőkről pattant vissza a mezőnybe.

7. perc:

Mozgalmas és változatos a kezdés, most két kék-fekete sarokrúgást figyelhettünk, Vezér kapus üggyel-bajjal tudott menteni.

4. perc:

A monori Horváth Dávid 22 méteres ágyúzását védte Dongó Dénes.

3. perc:

Itt a válasz, Beretka Péter ugorhatott ki, Vezér Ádám egy merész kivetődéssel szedte le lábáról a bogyót.

2. perc:

Lengyel Roland Gaál Márk elé tálalt, aki a tizenhatos környékéről a szegedi kapua fölé emelt, az volt az első lehetőség.

1. perc:

Kiváló futballidőben jól előkészített pályán kezdődött meg a mérkőzés. A vendégek a hagyományos kék-fekete csíkos felsőben, fekete nadrágban és sportszárban léptek pályára, a hazaiak fehér-világoskék kombinációban szerepelnek. Fontos csata ez mindkét fél számára, természetesen mi bízunk a mieink sikerében. A szegediek indították útjára a labdát, a nap élesen keresztbe tűz a pályán, mintha már nyár lenne! 17 órakor

Atyánszky László

sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt elképesztő a tülekedés az NB III Alföld csoportban. Mind az osztályzót érő első helyért, mind a bennmaradási reményekkel kecsegtető második-ötödik/hatodik pozíciókért óriási a harc, amiből immár a tavasszal fantasztikus formában futballozó Tisza Volán SC Szeged is kiveszi részét. Soros ellenfele, a több korábbi NB I-es futballistával megtűzdelt Monori SE 34 pontjával jelenleg harmadik a tabellán, ily módon papírforma szerint esélyesebb, mint a 24 ponttal tizedik kék-feketék, de a mieink az utóbbi hetekben többször borították már a papírformát, bizonyítva: ebben a bajnokságban bárkit képesek legyőzni. Ezúttal is az a céljuk, hogy meglepjék a házigazdát.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.