Sport

Labdarúgás: diadallal köszöntötte az Algyő az 50 éves Takács Zoltánt

Labdarúgás: diadallal köszöntötte az Algyő az 50 éves Takács Zoltánt

2013. április 21., vasárnap
Labdarúgás: diadallal köszöntötte az Algyő az 50 éves Takács Zoltánt
kistelek_algyo09_gs

Két vereség után magához tért az éllovas, így köszöntve mesterét, az újszegediek helyzete pedig egyre kilátástalanabb.

Az öt sárgás

Hadár Attila

, illetve több sérült vagy beteg játékosa nélkül fogadta szombaton a listavezető Algyő az Ujszegedi TC-t, ám legveszélyesebb csatára távollétében is győznie kellett, hogy megtörje végre rossz sorozatát, s biztosítsa pozícióját a tabella élén. Támadólag is léptek fel a hazaiak, beszorították a látogatókat, akik kontrákkal igyekeztek veszélyeztetni. Meddő mezőnyfölényben futballoztak Patakiék, majd a 22. percben góllá értek erőfeszítéseik. A középpályán rosszul védekeztek a fekete-fehérek, ebből indulhatott a roham, mely

Balogh Norbert

találatával zárult. Az első felvonásban nem is nagyon változott a játék képe, ám érdemes megemlíteni, hogy

Szanka Roland

kétszer is egyenlíthetett volna, egy az egyben állt

Szűcs Marcell

kapussal, aki mindkétszer kifogott rajta.

dorozsma_algyo_18_il

A második felvonásban bekezdett az Algyő, s gyors góllal nyugtatta meg magát, illetve szurkolóit. Ismét azt használták ki a támadás építésekor, hogy a középpályára visszalépő csatárokat nem kísérték el az újszegedi védők, két húzásból

Hegedűs Tibor

előtt adódott lehetőség, aki élt is vele, így az 51. percben növelte az előnyt. 0-2-t követően hitehagyottá vált

Pálfy Zoltán

legénysége,

Takács Zoltán

(alsó képünkön) alakulata pedig magabiztosan őrizte a vezetést, szövögette akcióit. A 70. percben született meg a harmadik találat, mikor Hegedűs három védő gyűrűjében a tizenhatos környékéről belsővel lőtt kapura,

Tombácz Róbert

nem láthatott ebből semmit, a laszti így akadálytalanul vágódott a hálóba a tehetetlen portás mellett. Az Algyő összességében megérdemelten nyert 3-0-ra, így továbbra is vezeti a megye I. tabelláját. A siker értékét növeli, hogy ezzel köszöntötte a gárda trénerét, Takács Zoltánt, aki vasárnap, április 21-én töltötte be ötvenedik életévét. (A SZEGEDma.hu is gratulál a remek szakembernek!) A folytatásban az Ujszegedi TC április 27-én (szombaton) 17 órakor a Sándorfalvát fogadja a Kertész utcában, míg az Algyő ugyanezen a napon 19 órakor a Felső Tisza parton vív villanyfényes derbit az FK 1899 Szegeddel.

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 23. fordulójában:

Algyő SK - Ujszegedi TC 3-0 (1-0).

Algyő, 200 néző, vezette: Fülöp József (Czeller Tamás, id. Kriván Péter).

Algyő:

Szűcs M. - Makai, Gábor, Koza, Daróczi (Sebők 54'), Takács R., Balogh N., Gyimesi, Farkas (Kiss 84'), Pataki (Fejes 84'), Hegedűs. Vezetőedző: Takács Zoltán.

UTC:

Tombácz R. - Szántó, Tombácz G., Gonda, Péczely, Lázár, Szanka (Joó 46'), Bilics (Gajdacsi 70'), Balogh Á., Dürgő, Szűcs (Balogh N. 78'). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Hegedűs T. (2 - 51', 70'), Balogh N. (22') Takács Zoltán:

"Két sikertelen mérkőzés után számunkra nem is lehetett más a cél, mint a győzelem. Végig a mi akaratunk érvényesült, s szerencsére számtalan problémánk ellenére is sikerült megszereznünk a fontos három pontot. Elsősorban küzdeni tudásból érdemelnek jelest a játékosok. Helyenként azért jól is játszottunk, több gólt is szerezhettünk volna, ha értékesíthetjük lehetőségeinket. Vannak egy csapat életében ilyen nehezebb periódusok, ezekből alázattal, egymásért való küzdéssel lehet túljutni, ezúttal ez megvolt bennünk. Számomra külön öröm, hogy ötvenedik születésnapomat ezzel a diadallal köszöntötte az együttes, amit külön köszönök nekik."

Pálfy Zoltán:

"0-2-ig jól küzdöttünk, majd megint beleestünk abba a hibába, hogy feladtuk a mérkőzést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.