Karate: visszalép az Eb-részvételtől a fair play-díjas Kőhegyi

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

skovacs_kohegyiA Tisza Volán SC sportolójának nagylelkű gesztusával a Világjátékok-győztes, kétszeres vb-ezüstérmes S. Kovács Ádám indulhat egyéni -67 kg súlycsoportjában a májusi budapesti Európa-bajnokságon. Kőhegyinek fair-play díjat ítélt meg a szakvezetés.

Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a patinás szegedi klub színeiben versenyző Kőhegyi Zoltán utolsó győzelmével a korábbi sorrendet megfordította és elnyerte kategóriájában az Eb-n való indulás jogát. A fiatal sportoló hamarosan újabb meglepetéssel szolgált: a legeredményesebb magyar karateversenyző javára visszalépett. S. Kovács Ádám egy betegség és az egyik torna törlése miatt csupán egyetlen pontszerző versenyen tudott részt venni, így nem volt esélye kvalifikálnia magát. Kőhegyi ismerve a helyzetet és az MTK klasszisában rejlő potenciált a vezetőségnek címzett levelében átadta az indulás jogát példaképének. A cselekedetet a szakmai bizottság egyhangúlag fair-play díjjal jutalmazta, és helyet biztosított a Tisza Volán SC tehetségének a magyar férficsapatban, amelyre természetesen kitűnő eredményeivel is rászolgált a versenyző.

Kőhegyi Zoltán levele a szövetséghez:

Tisztelt Elnökség, Tisztelt Szakmai Bizottság!

A hétvégi szlovák Grand Prix-n elért eredményemmel sikeresen kvalifikáltam magam a budapesti Európa-bajnokságra. A válogatott edzésein találkoztam S. Kovács Ádámmal, így tudomásom van arról, hogy ő is készül a versenyre. Úgy gondolom, hogy ez most az ő ideje, érett sportoló, komoly rutinja és nemzetközi hírneve van. Fantasztikus dolog lehet hazai közönség előtt versenyezni, és remélem, hogy erre csapatban nekem is lehetőegem nyílik, de a -67 kg jelenleg legesélyesebb magyar versenyzője S.Kovács Ádám. Ismerve fantasztikus eredményeit, tudva azt, hogy egy igazi világklasszis, Magyarország sikeresebb szereplése érdekében a súlycsoportban való indulás jogát át kívánom adni részére.

Tisztelettel:
Kőhegyi Zoltán

Előző sztori

Magyarországon is elindult a Google Street View szolgáltatása

Következő sztori

Képzőművészeti kiállítás a vásárhelyi rendőrkapitányságon