Sport

Karate: visszalép az Eb-részvételtől a fair play-díjas Kőhegyi

Karate: visszalép az Eb-részvételtől a fair play-díjas Kőhegyi

2013. április 23., kedd
Karate: visszalép az Eb-részvételtől a fair play-díjas Kőhegyi
skovacs_kohegyi

A Tisza Volán SC sportolójának nagylelkű gesztusával a Világjátékok-győztes, kétszeres vb-ezüstérmes S. Kovács Ádám indulhat egyéni -67 kg súlycsoportjában a májusi budapesti Európa-bajnokságon. Kőhegyinek fair-play díjat ítélt meg a szakvezetés.

Nemrégiben számolhattunk be arról, hogy a patinás szegedi klub színeiben versenyző

Kőhegyi Zoltán

utolsó győzelmével a korábbi sorrendet megfordította és elnyerte kategóriájában az Eb-n való indulás jogát. A fiatal sportoló hamarosan újabb meglepetéssel szolgált: a legeredményesebb magyar karateversenyző javára visszalépett.

S. Kovács Ádám

egy betegség és az egyik torna törlése miatt csupán egyetlen pontszerző versenyen tudott részt venni, így nem volt esélye kvalifikálnia magát. Kőhegyi ismerve a helyzetet és az MTK klasszisában rejlő potenciált a vezetőségnek címzett levelében átadta az indulás jogát példaképének. A cselekedetet a szakmai bizottság egyhangúlag fair-play díjjal jutalmazta, és helyet biztosított a Tisza Volán SC tehetségének a magyar férficsapatban, amelyre természetesen kitűnő eredményeivel is rászolgált a versenyző.

Kőhegyi Zoltán levele a szövetséghez:

Tisztelt Elnökség, Tisztelt Szakmai Bizottság! A hétvégi szlovák Grand Prix-n elért eredményemmel sikeresen kvalifikáltam magam a budapesti Európa-bajnokságra. A válogatott edzésein találkoztam S. Kovács Ádámmal, így tudomásom van arról, hogy ő is készül a versenyre. Úgy gondolom, hogy ez most az ő ideje, érett sportoló, komoly rutinja és nemzetközi hírneve van. Fantasztikus dolog lehet hazai közönség előtt versenyezni, és remélem, hogy erre csapatban nekem is lehetőegem nyílik, de a -67 kg jelenleg legesélyesebb magyar versenyzője S.Kovács Ádám. Ismerve fantasztikus eredményeit, tudva azt, hogy egy igazi világklasszis, Magyarország sikeresebb szereplése érdekében a súlycsoportban való indulás jogát át kívánom adni részére. Tisztelettel: Kőhegyi Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.