Sport

Kajak-kenu: 30 nap a szegedi világkupáig

Kajak-kenu: 30 nap a szegedi világkupáig

2013. április 10., szerda
Kajak-kenu: 30 nap a szegedi világkupáig

Pontosan harminc nap múlva Szegeden indul útjára az ICF 2013-as Világkupa-sorozata. Május 10. és 12. között a kajak-kenu sport Mekkájában, a szegedi Maty-éren a világ legjobbjai teszik vízre hajóikat. Az eseményt, ahogyan a teljes Világkupa-sorozatot az Eurosport élőben közvetíti.

A Maty-ér varázslatos pillanatai, a nagy győzelmek nem csak örömmel visszaidézett képek, hívószavak is egyben, hiszen

Vajda Attila

,

Kovács Katalin

,

Kozák Danuta

és a többiek sikerei újra és újra mozgásba hozzák a kajak-kenusport szurkolóit, szerelmeseit. Pontosan 30 nap múlva, május 10. és 12. között mozdul meg ismét a sportág, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség 2013-as Világkupa-sorozatának első felvonását rendezik meg Szegeden, amelyen több mint negyven ország versenyzői teszik majd vízre hajóikat. Köztük természetesen a magyarok, akik olimpiai és világbajnoki aranyérmesek egész sorát tudják felvonultatni az eseményen.

Storcz Botond

szövetségi kapitány nem tervezett külön válogatót a Vk-viadal előtt, a londoni olimpia, a tavalyi Európa-bajnokság eredményei, valamint az áprilisi felmérők alapján jelöli majd ki az A és B egységeket a versenyre. „Bár a melegvízi edzőtáborokat nem éppen ideális időjárási körülmények között tudták le legjobbjaink, szinte biztosra veszem, hogy remek formában állnak majd rajthoz a szegedi Világkupán. Mondhatjuk azt, versenyzőink igazából most tudnak elkezdeni minőségi munkát végezni, de hosszú a szezon, augusztus végén rendezik meg a világbajnokságot Duisburgban, így semmivel sem vagyunk elkésve” – magyarázta a kapitány, aki a jövő héten tartja meg a B egységek számára a 2000 méteres időremenést. A Világkupával kapcsolatban új információ, hogy módosult a versenyprogram, eldőlt, hogy az idén nem lesznek parakenu versenyek, mert a legnagyobb csapatot tervező britek visszamondták a részvételt, így több számban is nagyon foghíjas lenne a mezőny. A televíziós közvetítésekkel kapcsolatban már biztos, hogy a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetséggel idén is szerződő Eurosport élőben közvetíti majd az eseményeket. A szegedi világbajnokság magyar eurosportos kommentátora,

Székely Dávid

ezúttal is a helyszínről, a verseny egyedülálló hangulatát megélve közvetítheti majd az eseményt a magyar nézők számára. „Televíziós pályafutásom egyik nagy élménye volt a 2011-es világbajnokság – emlékszik vissza a fiatal szakember. – Fantasztikus volt a Maty-éren megélni a versenyeket, a helyszínen látni, hogy a magyar szurkolók milyen atmoszférát képesek teremteni. Már most nagyon várom az Világkupát, hiszen a mi csatornánkon nem túl gyakoriak az olyan közvetítések, ahol magyar versenyzőkért tudunk szorítani. Szeretném, ha szakkommentátorként minél több egykori világklasszist tudnék behívni és megszólaltatni a helyszíni stúdióban, és örülnék neki, ha a döntők után a főszereplőkkel együtt tudnánk kielemezni a győzelmeket.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.