Közélet

Jobbik: ingyen nyelvvizsgát minden fiatalnak!

Jobbik: ingyen nyelvvizsgát minden fiatalnak!

2013. április 26., péntek
Jobbik: ingyen nyelvvizsgát minden fiatalnak!
P1030990

A Szegedi Tudományegyetem főépülete előtt szólították fel a Jobbik szegeid fiataljai a Fidesz helyi országgyűlési képviselőt, hogy támogassák pártjuk kezdeményezését.

A Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozata a rektori hivatal előtt beszélt arról, hogy kiemelten fontosnak tartja a Jobbik országosan meghirdetett oktatáspolitikai javaslatát, mi szerint az állam mindenki számára az első középfokú nyelvvizsgát tegye ingyenessé. „Szegeden kötelességünknek érezzük felszólalni a magyar ifjúság érdekében, hiszen igen nagy az érintettek létszáma, s mivel az is látszik, hogy rajtunk kívül semelyik párt sem törődik a fiatalok jövőjével. A nyelvvizsga kérdése, több társadalmi réteget, szinte az egész magyar nemzetet érintő probléma. Ha már a Fidesz az egyetemi felvételi ponthatárokat drasztikusan, szinte lehetetlen magasságokba emelte, a minimum lenne, hogy a felvétel során plusz pontokat jelentő nyelvvizsgához hozzásegíti a középiskolásoknak azt a rétegét is, akik a több tízezer forintos vizsgadíjat nem feltétlenül tudnák kifizetni” – mondta el

Böjthe Sándor

az ifjúsági tagozat elnöke, hozzátéve, hogy a nyelvvizsga az egyetemet végzettek körében is állandó téma, hiszen minden diplomához legalább egy, de több helyen már két középfokú nyelvvizsgát is megkövetelnek. „A munkaerő piacon lassan már az egyik legfontosabb szempont, hogy a jelentkezőnek van-e nyelvvizsgája és ha van, akkor mennyi. Az ingyenes nyelvvizsga lehetősége amellett hogy a kevésbé tehetős fiatalok számára anyagilag könnyítené meg az oktatásba való bejutást, a diploma megszerzését és a munkapiacon a versenyképessé válást, az idősebb korosztályt is motiválná a nyelvtanulásra” – emelte ki. Böjthe hozátette, hogy Magyarország uniós szinten az utolsó helyen áll a nyelvtudás tekintetében. Hazánkban a lakosság 65 százaléka a magyaron kívül semmilyen más nyelvet nem beszél. Tavalyi felmérések szerint a vizsgázni akarók 44 százalékát a magas vizsgadíj tartotta vissza a vizsga letételétől. „Elfogadhatatlan, hogy a parlamenti bizottság a téma napirendre vételét sem támogatta. Továbbra is azt látom, hogy ha hamarosan nem lesz Jobbik kormány és a Fidesz nem szakít azon politikájával, hogy kizárólag saját önös érdekeit tartja szemelőt és a Jobbik minden javaslatát- társadalmi hasznosságtól függetlenül – gondolkodás nélkül söpör le az asztalról, a magyar ifjúság, s így a nemzet jövője veszik el. Ezért felszólítjuk a Fidesz helyi országgyűlési képviselőit, hogy hagyjanak fel nemzetrontó politikájukkal és szólaljanak fel a javaslat mellett, hiszen miénk a jövő” – így az ifjú politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.