Sport

Nem tartozik hárommillióval a Győr Szegednek Janicsért (FRISSÍTVE)

Nem tartozik hárommillióval a Győr Szegednek Janicsért (FRISSÍTVE)

2013. április 18., csütörtök
Nem tartozik hárommillióval a Győr Szegednek Janicsért (FRISSÍTVE)
douchevjanicsnatasa_olimpikon01_gs

A csütörtök reggeli információkkal ellentétben a Graboplast Győr nem tartozik a Tisza-parti egyesületnek, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE közleménye szerint.

"A médiában megjelent hírekre reagálva a Szegedi Vízisport Egyesület közleményben tudatja a sportszerető szurkolókkal, hogy a Graboplast Győr VSE nem tartozik az egyesületnek" - olvasható a Tisza-parti klub közleménye a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján, amely így folytatódik: "Az MKKSZ átigazolási szabályzatában szereplő járandósággal és Douchev-Janic Natasa átigazolásával kapcsolatosan a két klub a jövő héten ül asztalhoz egyeztetésre. A végeredményről természetesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. Szegedi Vízisport Egyesület"

Korábban:

Hiába igazolt az olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa Győrbe, a klub nem fizette ki a Szegednek járó nevelési és eredményességi költségtérítést, addig pedig nem kaphat versenyengedélyt - írja a borsonline.hu. Bár a Graboplast Győri VSE bejelentette, a háromszoros olimpiai bajnoknő – aki fél év szerbiai kitérő után visszatért Magyarországra –, a színeikben folytatja a lapátolást, eddig nem fizették ki érte a hárommillió forintot -

olvasható a Bors online kiadásában

. Pedig

Petrovics Kálmán

szegedi klubigazgató nagyon várja az őket megillető nevelési és eredményességi költségtérítést - fogalmaz a lap. "A magyar szövetség január 16-án léptette érvénybe új átigazolási szabályzatát" – idézi a bulvárlap a népszerű Pedrót. "Az ide vonatkozó eredményességi kimutatások alapján kiszámolható, hogy a versenyzőért a győri klub hárommillió forinttal tartozik nekünk. Ha fizetnek, az alapján állítható ki Natasa versenyzésre jogosító igazolása. Ez utóbbi dokumentum megléte esetén kaphatja meg újra a kajakos a magyar szövetségtől a versenyengedélyét" - tette hozzá az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE igazgatója. Amikor az olimpiai bajnoknő tavaly országot kívánt váltani, a magyar szövetség 150 ezer euró, azaz 42 millió forint költségtérítést követelt a szerbektől, ám ekkora összeg természetesen szóba sem jöhet a Szeged–Győr relációban. Az idő viszont sürget, lassan kezdődik a versenyévad, így

Kadler Gusztáv

, a győriek szakosztályvezetője hamarosan Szegedre utazik a tartozásrendezés ügyében - zárul a tudósítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.