Nem tartozik hárommillióval a Győr Szegednek Janicsért (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

douchevjanicsnatasa_olimpikon01_gsA csütörtök reggeli információkkal ellentétben a Graboplast Győr nem tartozik a Tisza-parti egyesületnek, az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE közleménye szerint.

“A médiában megjelent hírekre reagálva a Szegedi Vízisport Egyesület közleményben tudatja a sportszerető szurkolókkal, hogy a Graboplast Győr VSE nem tartozik az egyesületnek” – olvasható a Tisza-parti klub közleménye a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján, amely így folytatódik: “Az MKKSZ átigazolási szabályzatában szereplő járandósággal és Douchev-Janic Natasa átigazolásával kapcsolatosan a két klub a jövő héten ül asztalhoz egyeztetésre. A végeredményről természetesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

Szegedi Vízisport Egyesület”

Korábban:

Hiába igazolt az olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa Győrbe, a klub nem fizette ki a Szegednek járó nevelési és eredményességi költségtérítést, addig pedig nem kaphat versenyengedélyt – írja a borsonline.hu.

Bár a Graboplast Győri VSE bejelentette, a háromszoros olimpiai bajnoknő – aki fél év szerbiai kitérő után visszatért Magyarországra –, a színeikben folytatja a lapátolást, eddig nem fizették ki érte a hárommillió forintot – olvasható a Bors online kiadásában. Pedig Petrovics Kálmán szegedi klubigazgató nagyon várja az őket megillető nevelési és eredményességi költségtérítést – fogalmaz a lap.

“A magyar szövetség január 16-án léptette érvénybe új átigazolási szabályzatát” – idézi a bulvárlap a népszerű Pedrót. “Az ide vonatkozó eredményességi kimutatások alapján kiszámolható, hogy a versenyzőért a győri klub hárommillió forinttal tartozik nekünk. Ha fizetnek, az alapján állítható ki Natasa versenyzésre jogosító igazolása. Ez utóbbi dokumentum megléte esetén kaphatja meg újra a kajakos a magyar szövetségtől a versenyengedélyét” – tette hozzá az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE igazgatója.

Amikor az olimpiai bajnoknő tavaly országot kívánt váltani, a magyar szövetség 150 ezer euró, azaz 42 millió forint költségtérítést követelt a szerbektől, ám ekkora összeg természetesen szóba sem jöhet a Szeged–Győr relációban.

Az idő viszont sürget, lassan kezdődik a versenyévad, így Kadler Gusztáv, a győriek szakosztályvezetője hamarosan Szegedre utazik a tartozásrendezés ügyében – zárul a tudósítás.

Előző sztori

Gázolaj szivárgott a szegedi rendező pályaudvaron

Következő sztori

Ötszázalékos áfakulcs bevezetését javasolja a VM a sertéságazatban