Futsal: helytállt az UTC, a bravúr elmaradt Berettyóújfaluban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hegyesi_trencsenyi_utc_berettyoujfalu16_gsA foghíjas és tartalékos kerettel utazó UTC tisztességgel helytállt az ezüstérmes otthonában, a bravúrtól azonban messze volt a szegedi csapat.


Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 6. forduló:

MVFC Berettyóújfalu – UTC Futsal Team 4-0 (2-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 200 néző. Vezette: Nagy R., Varga L., Kujbus.
Berettyóújfalu: Pallai – Lovas, Nagy, Szabó, Rábl. Csere: Gál, Siska, Trencsényi, Sánta, Szécsi, Kiss A., Tihanyi (kapus). Vezetőedző: Turzó József.
UTC: Tombácz – Trucz, Hegyesi, Dürgő, Juhász. Csere: Csamangó, Csonka G., Pöszmet, Puskás, Béry (kapus). Edző: Brinszky Adrián.
Gól: Trencsényi (9′, 24′), Gál (14′), Rábl (31′).
Sárga lap: Hegyesi (2′).

További eredmények:

Rába ETO FC – Colorspectrum Aramis 5-3 (2-0)
Gödöllői Bikák/Vasas Phiten – Swietelsky-Haladás VSE 3-3 (1-0)

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Rába ETO FC 26 25 0 1 184 43 141 75
2. MVFC Berettyóújfalu 25 18 2 5 111 63 48 56
3. Colorspectrum Aramis 25 13 4 8 106 81 25 43
4. Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 26 13 3 10 94 98 -4 39
5. UTC Futsal Team 26 11 6 9 97 103 -6 39
6. Swietelsky-Haladás VSE 26 9 3 14 104 133 -29 26

Online közvetítésünk:

40′ A végén még Tombácz is felmegy támadásban, most a mieink játsszák az 5 a 4 ellenit. Nem is rosszul, Hegyesi lát meg egy rést, Dürgő sarkaz bele a kapu előtt, Pallai hihetetlen reflexszel védi. Nincs meg a szépítő találat, de ennyire foghíjas és tartalékos kerettel egy ilyen erős ellenfél ellen még ez az eredmény is tisztes helytállásról tanúskodik. Itt a vége!

38′ Trucz emel egy újabb kísérletet, ez sem jó. Tartják a labdát a hazaiak.

37′ Újabb két labdaszerzés az UTC-től, de ezekből sincs gól, egyik mellé, másiknál visszaér a védő.

35′ Ismét vészkapussal passzolgatnak. Fáradtak a mieink nagyon. Labdaszerzés, de nincs gól, mellé megy a lövés.

34′ Időt kér az UTC, a Berettyó pedig visszavált 4 a 4 elleni játékra. Ebben egyébként partiban vagyunk velük.

33′ Tovább erőlteti az 5 a 4 elleni játékot a Berettyó, de csaknem ráfáznak: Pöszmet szerez labdát, a saját hatosáról lő, alig gurul mellé!

31′ GÓÓÓL… 4-0. 5 a 4 ellen támad a Berettyó, Csonka majdnem labdát szerez, aztán a keresztbe belőtt zsugát a kapu elé befutó Rábl mintha kézzel ütné be, mással legalábbis nem üthette, megadják, 4-0.

30′ Lehozzák a kapust a hazaiak, Rábl ölt megkülönböztetőt.

28′ Gál lövését védi Tombácz. 4-2 a faultarány közben a hazaiaknak.

26′ Pallai most estében ment Dürgő egy nagy lövésekor. Aztán trucz távoliját is hárítja. Nyom az UTC!

25′ Hegyesi kontrázik, Puskás egyedül a túloldalt, kapja is, lövése túlcsorog a kapuson, ám a gólvonal előtt a visszaérő Nagy István kivágja… Nincs szerencsénk.

24′ GÓÓÓL… 3-0. Góllá érik a hazaiak nyomása, Trencsényi a rövid kapufánál fejez be egy gyors akciót

24′ Rossz váltás után Gál szerez labdát, Lovas várja elől a passzt, szinte az üres kapuból hibázza el centikkel…

23′ Pallai ismét véd egy nagyot, ezúttal Trucz lövését ártalmatlanítja. Aztán egy nagy kontra a mieinktől, Hegyesi, Trucz viszik a labdát, megy a passz Juhásznak, aki alig marad le centikkel a labdáról, ha beéri tuti gól.

22′ Dürgő kontrázik, nagy lövést ereszt meg ő is, Pallai véd. Hegyesi fordul le a védőjéről, felrúgják hátulról, csak sima fault, semmi lap… Szabadrúgás után pallai véd.

21′ A hazaiak kezdik a második félidőt. Mindjárt egy nagy lövés Nagy Istvántól, levágódik szögletre. A korner keresztben elmegy mindenki előtt.

Karatebemutatóval szórakoztatják a nagyérdeműt.

SZÜNET!

20′ Rábl és Lovas helyzetét jegyezhetjük még fel a félidő utolsó momentumaiként, de egyik sem igazán veszélyes.

18′ Ismét Dürgő Péter előtt a lehetőség, most nem sokat gondolkodik, hanem lő, Pallai véd.

17′ Egy UTC-s bedobás után a hosszú oldalon Dürgő kap remek labdát, egyedül mehet, lőhetne, de körülményeskedik, bejátssza Juhásznak, aki védővel a nyakán érkezik, nem jut labdához.

16′ Brinszky Adrián időt kér.

15′ Mezőnyben megy a guriga egyelőre, helyzet nem adódik. Talán most, labdát szerzünk – rövid időre.

14′ GÓÓÓL… 2-0. Egy hazai szöglet után erősen belőtt labda érkezik a hatoson belülre, nem mozdul senki a feketék közül, Trucz mögül Gál kilép és a kapuba továbbít, 2-0. Elméláztunk.

13′ UTC szöglet, puskás lövése levágódik, jön a kontra, szerencsére nagyon mellé lövik.

12′ 3 az 1 ellen vezetheti a labdát az UTC, Puskás keresztbe Trucznak, de a védő ott terem és ment, a cséká nem éri már el.

11′ Trucz nagyerejű löketét védi Pallai. időt kérnek a hazaiak.

10′ Hegyesi téveszt célt. A Berettyó hosszú felívelésekkel operálgat mostanság, amikből akkor van baj, ha beesik a védelem mögé. egyelőre azonban komoly problémát nem okoznak a hazaiak.

9′ Trencsényi löbböl jó labdát Lovasnak, aki nagy lövést ereszt meg, de Tombácz ismét magabiztosan hárít.

8′ Megy a küzdelem, meg a birkózás a két hatos között. Juhász Imre előtt lövőhelyzet, nem találja el jól.

7′ Hazai korner, elsőre úgy tűnik megeszi a figurát a komplett UTC, de végül Dürgőről újabb szögletre pattan a lövés. A második veszélytelen.

6′ Csamangó is pályán már a két ifjonc közül. Mezőnyben zajlik a játék.

5′ GÓÓÓL… 1-0. Rábl iramodik meg egy gyors hazai akciónál, lemaradnak róla a mieink, középre ad szélről, ezt sikerül benn lestoppolni, ám nem vágja ki a labdát senki, jön Trencsényi, ő meg a léc alá bombáz… 1-0.

4′ Hegyesi lő centikkel mellé a hosszú saroknak.

2′ Hegyesi szereli az egyik megiramodó hazait, szól a sp, a spori szerint szabálytalan Ballack, sárga lap… A szabadrúgást 10 méterről rásuhintják, Tombácz nagyszerűen zár.

1′ Az UTC kezdi a meccset a mieink számára kissé szokatlan, kellemetlen, kék színű műanyagborításon. Juhász Imre szerez labdát az ellenfél hatosán belül, de oldalhálóba lő.

19.25: Lassan jönnek a bemutatások, harci díszekben a felek, a hazaiak tiszta pirosban, a mieink tiszta feketében.

19.20: Sajnos a zsúfolt nagypályás program miatt ezer sebből vérzik ismét a Tisza-parti alakulat: Hernády Márk és Szentes-Bíró Tamás a hétvégén megsérült, a mórahalmiakat nem engedték el a szerdai forduló miatt, ahogyan Koncz Zsoltot sem Ceglédről, a régebb óta maródiak közül nincs felépülő, így aztán az utánpótlásból újabb legények mutatkoznak be az NB I-ben: Csamangó Tibor és Csonka Gergő, mindketten az UTC, Dürgő Péter edzette U17-es gárdájából érkeztek.

19.10: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen kezdődik az UTC Berettyóújfalu elleni meccse. A csapatok már a pályán melegítenek a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

A találkozó elé:

Immár negyedik alkalommal csap össze a szezonban a Berettyó-parti gárda a Tisza-partival, az eddigi mérleg Turzó József alakulatának kedvez, akik ősszel 3-2-es szoros győzelmet arattak odahaza, amelyet egy szegedi 3-3 követett. A rájátszás nyitányán aztán alaposan helybenhagyták a mieinket a piros mezesek, miután nekik minden bejött, az UTC-nek szinte semmi, s 10-3-as fiaskó lett a vége a Brinszky-csapat szemszögéből.

Előző sztori

Keddi programajánló: Majális a ligetben, Zoknibál a Rongyban + VIDEÓ

Következő sztori

Versenytánc: bronzérmes szentesi páros Ungváron