Közélet

Fidesz: mindegy, mit ígér tandíjügyben a baloldal

Fidesz: mindegy, mit ígér tandíjügyben a baloldal

2013. április 16., kedd
Fidesz: mindegy, mit ígér tandíjügyben a baloldal

A Fidesz szóvivője szerint mindegy, hogy mit ígér tandíjügyben a baloldal, mivel eddigi ígéreteit sem teljesítette.

Hoppál Péter

az MTI-nek kedden küldött közleményében arra reagált, hogy újragondolta felsőoktatási programját az MSZP.

Mesterházy Attila

pártelnök kedden bejelentette, hogy a szocialisták vállalják, hogy ha kormányra jutnak, 2014 szeptemberétől mindenki, aki a bekerüléshez szükséges minimumpontszámot eléri, tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait. Az egyetemek ezután szakterületenként határozhatnák meg a minőségi követelményeket, fizetniük azoknak kellene, akik nem teljesítik ezeket. A Fidesz szóvivője erre úgy reagált: a baloldali politikusok eddig következetesen a tandíj bevezetésének szükségességéről beszéltek, minden programjukban, koncepciójukban ez szerepel.

Bajnai Gordon

nemrég elmondta, hogy a "tandíj nem ördögtől való", három hónapja még Mesterházy Attila is a tandíj bevezetésének szükségességéről beszélt,

Gyurcsány Ferenc

pedig nyíltan kiáll a tandíj bevezetése mellett - írta közleményében Hoppál Péter. A Fidesz-szóvivő szerint a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" újbóli hatalomra kerülése esetén borítékolható, hogy az egyetemistáknak ismét tandíjat kellene fizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.