Közélet

Fidelitas: Botka álljon át a multik oldaláról a családokéra!

Fidelitas: Botka álljon át a multik oldaláról a családokéra!

2013. április 26., péntek
Fidelitas: Botka álljon át a multik oldaláról a családokéra!
01_gs

A szervezet a szegedi városháza előtt felszólította a polgármestert, hogy a rezsicsökkentést támogassa, ne az energiaszolgáltatókat.

„Magyarországon a jövedelmek viszonylatában a legmagasabbak a rezsiárak az unoóban, a Fidesz rezsicsökkentési politikája többek között ezért is fontos. Az energiaszolgáltatók a Magyar Energiahivatalt a bíróságon támadták meg ezt, a helyi baloldal pedig minden rendelkezésére álló fórumon, így bebizonyították az utóbbi napokban, hogy szocialistaként ők is a multinacionális cégeket támogatják a rezsicsökkentéssel szemben. Az MSZP által az élelmiszerárak áfájának 5 százalékos csökkentéséért szervezett aláírásgyűjtés csak a figyelmet akarja elterelni egy valódi, működőképes modellről, hiszen a kormány rezsicsökkentő politikájában lehetőség nyílik arra, hogy a szolgáltatók árait hatóságilag szabják meg. Az MSZP korábbi regnálása alatt már próbálkozott áfacsökkentéssel, de nem jött be, a különbözetet a kereskedők rakták el” – mondta el

Velő Miklós

, a Fidelitas szegedi szervezetének elnöke a pénteki közgyűlés előtti sajtótájékoztatón, ahová aláírásgyűjtő standjukat is felállították, és két táblát tartottak a szervezet tagjai: „Zöld erőmű = kisebb rezsi” és a „támogatjuk a rezsicsökkentést” feliratokkal. „Várjuk a Fidesz szegedi székházában és városszerte standjainknál azokat a lakosokat, akik aláírásukkal is kifejeznék, hogy támogatják a rezsicsökkentést, és kérjük

Botka Lászlót

, írja alá ő is, álljon át a multinacionális cégektől a szegediek, a családok oldalára” – hangsúlyozta az elnök.

02_gs

A helyszínen megjelent

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetője, aki először a rezsicsökkentéshez fűzött kommentárt. Kiemelte, hogy a szocialisták országosan bebizonyítják, ezt nem támogatják, hiszen a gáz, villany, távhő díját már sikerült mérsékelni, a következő lépésben pedig a kéményseprés, a szemétszállítás és a víz díjának a csökkentése kerülne porondra, ez így a családoknál éves szinten 90-100 ezer forintot hagyna. „A szocialisták kormányzásuk idején 300 százalékos gáz- és 100 százalékos villanyáremelést hajtottak végre” – tette hozzá. A Szegedre tervezett biomassza-erőművel kapcsolatban kifejtette, hogy ez a terv további rezsicsökkenést jelentene a helyieknek, ráadásul 24 tonnával csökkentené a város károsanyag-kibocsátását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.