Bulvár

Csatornából húzta ki a rendőr a fuldokló határsértőt

Csatornából húzta ki a rendőr a fuldokló határsértőt

2013. április 28., vasárnap
Csatornából húzta ki a rendőr a fuldokló határsértőt

57 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrséggel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megyében - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy mauritániai férfit még időben emeltek ki egy csatornából a rendőrök - megfulladt volna. A rendőrök munkáját a stabil hőkamera-rendszer mellett a helyi lakosság, a polgárőrség, valamint taxisok is segítették bejelentéseikkel. 21 órakor a stabil hőkamera kezelője jelezte, hogy 5 embert lát Magyarország irányába gyalogolni. Az egyenruhások kézi hőkamerával eléjük mentek, majd amikor átlépték az államhatárt, felszólították őket, hogy álljanak meg. Az öt férfi futásnak eredt. Közülük ketten beugrottak a Madarász-tó üzemvíz csatornájába, hogy így szökjenek el a rendőrök elől. Egyikőjük néhány méter után kimászott és futott tovább, de társa nem tudott kijönni a már nyakig érő vízből. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség törzszászlósa csak annyit látott, hogy a férfi kapálódzik, majd arccal előre elmerül a csatornában. Az egyenruhásnak még volt annyi ideje, hogy elkapta a férfi hátizsákját és annál fogva kihúzta őt a csatornából. A rendőr gyors fellépésének köszönhetően a 33 éves mauritániai férfinak az ijedtségen kívül más baja nem esett. Elfogtak a rendőrök egy terhes koszovói nőt, aki egy négy fős csoporttal Térvár térségében lépte át illegálisan a zöld határt. Az orvos megvizsgálta, ő és magzata is egészséges. Őrizetbe vett viszont a Szegedi Rendőrkapitányság egy koszovói állampolgárt, aki immár harmadjára próbálkozott illegálisan bejutni a schengeni övezetbe. A 20 éves férfi előállítása során valótlan személyi adatokat mondott a rendőröknek, ezért közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Várhatóan a napokban bíró elé áll. Az 57 határsértő többsége menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.