Közélet

A Tisza Szegeden 7 méter fölött és még hetekig marad a rakparton + FOTÓK

A Tisza Szegeden 7 méter fölött és még hetekig marad a rakparton + FOTÓK

2013. április 9., kedd
A Tisza Szegeden 7 méter fölött és még hetekig marad a rakparton + FOTÓK

Egy nap alatt 20 centit emelkedett a vízszint, de az előrejelzések szerint Szegeden a másodfokú készültségi szint, 750 centiméter körül tetőzhet a folyó.

A Tisza felső szakaszán az árhullám már tetőzött, a folyó ettől felfelé is apad, az áradáshoz az északi mellékfolyók közül Bodrog járul hozzá jelentős vízhozammal. A Körösök áradása is lassan „elfárad”, román részen már mindegyik apad, a Maros folyó a Radna fölötti szakaszon végig tetőzött, így a makói vízállás nem fogja elérni az I. fokú készültségi szintet. Az Alsó-Tiszán jelenleg is még növekvő az áradás, hétfő reggel 686 centiméter, kedden már 704 centiméter vízszintet mértek a vízügyi szakemberek. Az Alsó-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatójától,

Kozák Pétertől

megtudtuk, hogy az áradás intenzitása csökken, és valószínű, hogy a másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet, a 750 centimétert nem haladja meg a Tisza Szegednél, de az igazgató hangsúlyozta, hogy mindenféle előrejelzést megváltoztathat, ha jelentős csapadék hullik, az érintett illetve a vízgyűjtő területeken. Ennek tükrében a jövő hétig elérheti folyónk a tetőzést, de a szakember pontos időpontot nem tudott mondani arra vonatkozóan, hogy mikorra vonulhat le a víz a rakpartról, áprilisban még szinte biztos, hogy nem közlekedhetünk ott autóval.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.