Közélet

A közbiztonságról tartottak fórumot Szentesen

A közbiztonságról tartottak fórumot Szentesen

2013. április 18., csütörtök
A közbiztonságról tartottak fórumot Szentesen

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak Szentesen a helyi rendőrkapitányság munkatársai.

"A rendőri munka legfontosabb fokmérője az, hogy a lakosság hogyan értékeli a tevékenységünket. Ezért fontos, hogy minden lehetőséget megragadjunk a társ- és civilszervezetekkel történő együttműködésre, valamint az információcserére" – mondta

Balogh Szabó Imre

alezredes a szentesi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum április 18-i ülésén. A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője a 2012. év eredményeiről szólva kifejtette, hogy a közlekedésbiztonság terén jelentős előrelépést sikerült elérniük. Ugyanakkor szükségesnek ítélte a közterületi jelenlét további erősítését, ami hozzájárul a lakosság szubjektív biztonságérzetének javításához is.

Orosz Katalin

őrnagy, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a társ- és civilszervezetekkel történő együttműködés gyakorlati megvalósulásáról, valamint a kapitányság bűn- és balesetmegelőzési tevékenységéről adott tájékoztatást.

Lukács János

dandártábornok hozzászólásában kiemelte, hogy a főkapitányság az elmúlt esztendőben számos szép eredményt ért el. A megyei főkapitány ugyanakkor hangsúlyozta, nincs ok arra, hogy elégedetten hátradőljenek, ugyanis önmagukhoz képest vannak még adósságaik. A 2013-as év egyik legfontosabb feladatának nevezte a Csongrád megyében több mint egy évtizedes hagyománnyal bíró Tanyaprogram további kiterjesztését, új tartalommal történő megtöltését. Kiemelten szólt a főkapitányság bűnmegelőzési programjairól, így a Bulis Biztonság weboldal létrehozásáról, ami elnyerte az „Év honlapja” kitüntető címet. Beszélt a Szegedi Tudományegyetemmel és a történelmi egyházakkal folytatott gyümölcsöző együttműködésről is. A Járási Egyeztető Fórumra meghívást kaptak a helyi közélet, az oktatási intézmények, a polgárőrség, valamint a társ- és civilszervezetek képviselői.

Gémes László

Szegvár polgármestere hozzászólásában köszönetet mondott a rendőrség munkájáért, míg

Sztantics Csaba

, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője nagy előrelépésnek nevezte a térfigyelő-kamerarendszer kiépítését a Kurca-parti városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.