Sport

Vízilabda: legyőzték a Honvédot a lányok

Vízilabda: legyőzték a Honvédot a lányok

2013. március 3., vasárnap
Vízilabda: legyőzték a Honvédot a lányok

Megszerezte idei első győzelmét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a női vízilabda OB I-ben! Lakó Gábor tanítványai a Honvéd csapatát győzték le egy góllal.

Lakó Gábor

együttese a legutóbbi, Szentessel szembeni vesztes megyei rangadót követően az őszi fiaskóért való visszavágás reményében várhatta az "alsóházi" rivális Honvéddel szembeni találkozót. A vendégek egységéből többen már jártak hétközben Szegeden az OB I/B-s pótolt fordulóban megütközve a Szentes II és az SZTE EHÖK SE csapataival, s a korosztályos válogatottakat felvonultató Honvéd utánpótlás két győzelmével ki is harcolta a csoportgyőzelmet. Ezúttal az első osztályban küzdő szegedi pólósokat késztették nagy csatára, s már az első negyed gólzáporosra sikerült, majd a folytatásban háromgólos előnyre tettek szert a hazaiak 2-3-ról úgy fordítva 6-3-ra, hogy

Lengyel Dominika

zsinórban négyszer volt eredményes. Bár a második félidőben eredményesebb volt a Honvéd,

Dalmády Szandra

és

Tóth Petra

és gólerős játékával a mieink nem hagyták elfogyni az előnyt, itthon tartva a három pontot, s begyűjtve harmadik diadalukat az OB I alapszakaszában. A következő ellenfél az ÚVSE lesz március 9-én, szombaton 15 órától, ugyancsak hazai medencében, az újszegedi SZUE-ban.

Női vízilabda OB I 10. forduló:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - Honvéd ELTE Polo 10-9 (4-3, 3-1, 2-3, 1-2)

Szeged:

Tóth E. - LENGYEL DOM. 4, Dalmády P. 1, Miklós, TÓTH P. 3. DALMÁDY SZ. 2, Lengyel Dor.

Csere:

Jankovics (kapus), Árkosy, Lengyel A.

Edző:

Lakó Gábor.

Honvéd:

Varga K. - KÖVESDI 2, Gazsovits 1, Garda 1, O-Nagy 1, LEIMETER 2, Dombrádi 1.

Csere:

Sapuová, Kerekes, Mchunu, Konrád, Ráduly 1, Szűcs P.

Edző:

Törőcsik Attila.

Emberelőny:

8/2, ill. 8/3.

Ötméteres:

3/3, ill. -.

További eredmények:

Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület - Valdor-Szentesi Vízilabda Klub 8-13 (3-4, 2-3, 1-4, 2-2) Dunaújvárosi Főiskola-Mex-Motors - BVSC-Zugló 9-5 (3-1, 2-1, 2-3, 2-0)

Korábban:

Héraklész Utánpótlás Válogatott - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 10-10 (3-1, 3-4, 1-3, 3-2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.