Vízilabda: a Szeged maradt veretlen, a Vasas bánta

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idegenben is magabiztosan tudott győzni a férfi vízilabda OB I/A szuperrangadóján Vincze Balázs együttese, mely így továbbra is vezeti a tabellát.

Fantasztikusan kezdte a TEVA-Vasas elleni fővárosi derbit az A-Híd Szeged VE, hiszen az első negyed végén 4-1-es Tisza-parti előnyt mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője. A két veretlen élcsapat meccsén Vámos góljával hamar az angyalföldiek jutottak vezetéshez, ám onnantól kezdve beindult az A-Híd-henger. A mieink kőkemény védekezésével nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, ráadásul a támadás is nagyszerűen ment a vendégeknek: előbb Molnár Tamás előnyből egyenlített, majd a légiósok perceit éltük, sorrendben Younger, Kayes és Kunac is túljárt Barabás kapus eszén. Földi László törhette a fejét, hogy mitévő legyen.

Sikerült is kissé összekapni az övéit a mesternek, hiszen előbb Csapó találatával lopóztak közelebb, majd Vámos ötméteresével 3-4-re szépítettek. Eközben a szegedi támadójáték akadozóvá vált, rossz passzok törték meg a lendületek, s a bírói ítéletek sem éppen Kunacéknak kedveztek… A második játékrész során érintetlen maradt a fővárosiak hálója. Mit mondjunk, nem ez volt az összecsapás leglátványosabb, legszínvonalasabb, legszórakoztatóbb szakasza!

Szerencsére helyén volt a szegediek szíve! A nagyszünet után Szivós Márton azonnal betalált, majd egy kivédekezett támadást követően Kayes szenzációs lövéssel szerezte saját maga második, csapata hatodik gólját, 3-6. Akár el is dőlhetett volna a találkozó, ha sikerült négyre növelni az előnyt, ám Barabás emberhátrányban nagy bravúrral hárította Török Béla kísérletét. Ami itt kimaradt, ott bement: a rutinos Steinmetz Ádám forgatta be a Tisza-parti bekkeket, és csalta vissza mínusz kettőre (4-6) a piros-kék gárdát. Sőt, akár tovább faraghatta volna hátrányát a Vasas, de emberfórban eladták a labdát. Ebből roboghattak a villámgyors Vincze-legények, a megúszás végén Török szolgálta ki Szivóst, aki 4-7-re módosította az állást. Ettől úgy megzavarodtak és elbizonytalanodtak Földi László tanítványai, hogy ismét rosszul adogattak, majd nem is zártak vissza, Molnár Papesz pedig higgadt maradt, és góllal fejezte be a megúszást, 4-8. Német még előnyből szépített (5-8), de az utolsó negyed előtt hátradőlhettek a vendégdrukkerek.

Különösen, hogy a záró etap második percében a játékvezetők végre egy hazai szabálytalanságért is ötöst ítéltek, Török Béla pedig kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult, 5-9. Hitehagyottá váltak az angyalföldiek, még ha jól is próbálkoztak, Baksa László útjukat állta a szegedi ketrecben. Hegedüs Gábor gyönyörű lövése ellen viszont nem volt orvosság odaát, újabb akciógól, 5-10. A végén még az is belefért, hogy Varga Péter ötöst hibázzon, és a kiengedő vendégvédelem asszisztáljon Oeler, illetve Vámos találataihoz, Decker Ádám fórból még mattolta Barabást az utolsó szó jogán a dudaszó előtt, így 11-7-re győzött a listavezető. Mindez azt jelenti, hogy immár csak az A-Híd Szeged VE veretlen a férfi vízilabdázók élvonalában, s megőrizte előnyét a közvetlen üldöző ZF-Eger előtt. A TEVA-Vasas maradt a harmadik pozícióban.

A férfi vízilabda OB I/A 20. fordulójában:

TEVA-Vasas – A-Híd Szeged VE 7-11 (1-4, 2-0, 2-4, 2-3). Budapest, Komjádi-uszoda, vezette: Székely Balázs, Fekete Balázs.
Vasas: Barabás – Vámos 3, Brguljan, Katonás, Oeler 1, Takács, Steinmetz Á. 1. Csere: Csapó 1, Fazekas, Angyal, Német 1, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László.
Szeged: Baksa – Kunac 1, Kiss Cs., Szivós 2, Somogyi, Török 1, Molnár T. 2. Csere: Kayes 2, Younger 1, Decker 1, Hegedüs 1, Juhász. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 11/4, illetve 9/5.
Ötméteres: 1/1, illetve 2/1.

Default thumbnail
Előző sztori

Martonyi: a kisebbségi kérdés nem belügy

Következő sztori

Futsal: a Berettyóújfalunak jutott a gála + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek