/

A Víz Világnapja az SZTE TIK-ben is

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE TIK kiállítással, grafikákkal, játékokkal és színes programokkal készül a Víz Világnapjára március 22-én, pénteken.

Napjaink egyik legértékesebb erőforrása a rohamosan fogyó egészséges ivóvízkészlet. Egyre több helyen jelent nehézséget a fogyasztható édesvízhez jutás, főleg a fejlődő afrikai országokban. A fokozatosan globális méretűvé váló problémára reagálva az ENSZ a 2013-as évet hivatalosan a Vízi Együttműködés Nemzetközi Évének nevezte ki, illetve az idei nemzetközi világév mellett március 22-e minden évben a Víz Világnapja. A két időpont alkalmából az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatósága színes programokkal készül március 22-én (pénteken) a központba látogatók számára. A beléptető kapuk előtt felállított standnál az érdeklődők egész nap érdekes programokon vehetnek részt.

Ízelítő a programokból:

– látványos infografikák, melyek a vízhasználat mérséklésére hívják fel a figyelmet
– szódásszifon-kiállítás
– víz- és ásványvízkóstolás
– Mennyi víz kell egy csésze kávéhoz? című párosítós játék
– Céglátogatás a Bánffi és Bánffi Kft. szikvízüzemébe. Indulás csoportosan a TIK-ből 14 órakor. Előzetes regisztráció a zoldhirek@tik.u-szeged.hu e-mail címen, illetve helyszíni regisztráció a rendezvény napján.

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmány és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10. )
Időpont: 2013. március 22., péntek 10.00-16.00

A program díjmentesen látogatható!

Az eseményről folyamatosan frissülő információk a rendezvény facebookos oldalán olvasható.

Előző sztori

A felsőoktatási anomáliákról vitatkoztak Szegeden + FOTÓK

Következő sztori

Csütörtöki programajánló: Dorian Gray tükörképe, taRAJ PARTY és borest

Legutóbbi hasonló cikkek