Vadai Ágnes Szegeden: A diákok nem lébecoló polgárok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazánk jelenlegi helyzetéből az oktatás jelenti az egyik kiutat, a Demokratikus Koalíció szerint erre a területre a jelenleginél több forrást kell koncentrálni. Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja hangsúlyozta, a mai hallgatók nem „lébecoló polgárok”, ők fogják ezt az országot építeni.

„Mosolygós, vidám Magyarországot szeretnénk” – röviden így foglalta össze Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, hogy mit várnak a választások után. Portálunknak kifejtette, több településen járt az elmúlt napokban, beszélgetett emberekkel, s azt tapasztalta, hogy mérhetetlen depresszió és szomorúság van ma Magyarországon. „Ezen kell változtatni, amihez kell remény, tolerancia, rengeteg türelem és empátia. Az emberek számára az egyik legfontosabb kérdés a foglalkoztatás, s igazolva látjuk a DK programját, hiszen a másik ügy, amiről sokat beszélnek nekünk az emberek, az a jövő generációjának lehetőségei, vagyis az oktatás” – közölte a politikus. Vadai úgy látja, kiművelt emberfők sokaságára van szükség, amivel ellentétes a jelenlegi kormány politikája. „Szegeden a helyi DK aláírásgyűjtést kezdeményezett a Szegedi Tudományegyetem érdekében, s jövő héten adják át az íveket az új felsőoktatási államtitkárnak. minden ilyen akcióval szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy az oktatás az egyik kiút Magyarország számára. A diákok nem lébecoló polgárok, ők a jövő a polgárai, akik ezt az országot építeni fogják” – szögezte le a politikus.

Vadai Ágnes szerint a demokratikus ellenzéknek legkésőbb őszig össze kell állnia. „A Fidesz jelszava, hogy ’egy a tábor, egy a zászló’. Nálunk egy a tábor, több a zászló, s ez nem jelent problémát. Mi a balliberális oldalon sokan vagyunk, sokszínűek. Mindenkinek éreznie kell a felelősséget a megegyezésre” – jelentette ki a DK elnökségi tagja. Úgy látja, nagyon rövid időn belül kiderül az is, hogy ki fogja vezetni az ellenzéki együttműködést, s kiderül az is, hogy ki lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Hangsúlyozta, a DK bárkit támogat, aki elfogadja a demokratikus alapelveket. Megjegyezte, aki nem száll be az ellenzéki együttműködésbe, az Orbán Viktor „szekerét tolja”.

Előző sztori

Labdarúgás: parázs meccsen értékes mórahalmi diadal

Következő sztori

Áder: a jövő generációknak is őrizniük kell a lengyel-magyar barátságot