Utcára lép a múlt Szeged belvárosában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utcára viszi a múltat a Móra Ferenc Múzeum: a Kárász utca több pontján és a Széchenyi téren helyeznek el nagyméretű fotókat, melyeken a közterületek több évtizeddel ezelőtti arcát ismerhetik meg a járókelők.

A Kárász utca gyalogosai testközelből lehetnek részesei az „akkor és most-élménynek”: Szeged múltjába kalauzolják őket a Móra Ferenc Múzeum kinagyított utcaképei, melyek az elmúlt évtizedek hangulatát elevenítik meg. A múzeum Tornyos Szeged híres város című fotótárlata elhagyja a kiállítóterem falait, és átlép a Kárász utcára és a Széchenyi térre. A kiállítás szervezőinek az akcióval az a célja, hogy a járókelők rohanás közben egy pillanatra lelassítsanak, megálljanak, és felfedezzék Szeged kivételes múltját és jelenét.

A Széchenyi téren egy 1879-es, a nagyárvízről készült fotót állítanak ki, melyen a szinte tengerben álló régi városháza és tutajos alakok láthatók. A Kárász utcán egy 60-as évekből, a Kárász utca és a Klauzál tér sarkán pedig egy 70-es évekből származó fénykép segítségével térhetnek vissza a múltba a gyalogosok.

Előző sztori

Áder János kinevezte Matolcsy Györgyöt a jegybank élére

Következő sztori

Félmillióan kezdtek sportolni a tavalyi kampány hatására