Közélet

Több száz mázsa szeretet - 150 tonna élelmiszer gyűlt össze

Több száz mázsa szeretet - 150 tonna élelmiszer gyűlt össze

2013. március 28., csütörtök
Több száz mázsa szeretet - 150 tonna élelmiszer gyűlt össze

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett nagyböjti élelmiszer-gyűjtési akció során ismét rekordmennyiségű adomány gyűlt össze hazánk templomaiban, mintegy 150 tonna élelmiszer.

Az egyhetes akció során összesen több mint 150 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze az egyházmegyék plébániái a rászorulók számára. Az adományokat a plébániai karitászcsoportok osztották szét a napokban a családok közt. A plébániákon megmaradó adományokat az egyházmegyei karitászközpontok összegyűjtötték, ajándékcsomagokat állítottak össze és szétosztották további nehéz sorban lévő családoknak. Az átlagosan 10 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal a gyermekek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.