Kultúra

Ritkaságnak számító remekmű érkezett a szegedi Munkácsy-bázisra

Ritkaságnak számító remekmű érkezett a szegedi Munkácsy-bázisra

2013. március 14., csütörtök
Ritkaságnak számító remekmű érkezett a szegedi Munkácsy-bázisra

Igazi ritkasággal bővült a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-bázisa: a nagyközönség már láthatja a Csavargó az éjszakában című tanulmányfestményt, mely Pákh Imre Munkácsy-gyűjtő kollekciójának egyik legnagyszerűbb darabja.

Ritkán készített Munkácsy olyan jó minőségű tanulmányképet, mint a Csavargó az éjszakában címűt. A kivételes művet az Éjjeli csavargókhoz festette 1873-74-ben. Az alkotás még tavaly került

Pákh Imre

tulajdonába, aki egy aukción jutott a kincshez. Az alkotást idehaza elsőként a szegedi Kultúrpalotában állítják ki. A Móra Ferenc Múzeum 2013-ban Munkácsy-bázissá alakult: tizenhárom Munkácsy-alkotást láthat folyamatosan a nagyközönség a közgyűjtemény dísztermében. A festmények közül tízet a Munkácsy Alapítvány bocsátott a múzeum rendelkezésére, három remekmű pedig a saját gyűjteményének darabja. A festmények folyamatos mozgásban vannak: Pákh Imre újonnan vásárolt képeit a szegedi Móra-múzeumban állítják ki elsőként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.