Bulvár

Nyolc taggal bővült a sándorfalvi önkéntes tűzoltók létszáma

Nyolc taggal bővült a sándorfalvi önkéntes tűzoltók létszáma

2013. március 11., hétfő
Nyolc taggal bővült a sándorfalvi önkéntes tűzoltók létszáma

Nyolc új taggal bővült a Sándorfalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület a hétvégén megrendezett éves közgyűlésen, amikor a tagság megszavazta a 40 órás tanfolyamot végzett, közöttük két kisgépes vizsgával is rendelkező önkéntes jelentkezésének elfogadását.

Az így 26 főre bővült szervezet tavalyi működéséről

Kalapács Zoltán

parancsnok adott összegzést: az egyesület tagjainak összesen 42 megmozdulásban volt részük, 24 tűzesethez riasztották őket, 14 biztosítási feladatot hajtottak végre és emellett négy bemutatón is részt vettek. Az egyesület tagjai közül hárman rendelkeznek PÁV vizsgával, míg az önkéntesek negyvenórás alapképzésén eddig 18-an vettek részt. Komoly esemény volt a Sándorfalvai ÖTE életében, amikor októberben a magyar és a román honvédség Dócon megrendezett nemzetközi gyakorlatának résztvevői között lehettek. Itt egy bajba jutott légi jármű felkutatásában és mentésében kaptak feladatot, amelyet a gyakorlat végén történt értékelés szerint jól hajtottak végre. Sándorfalvára került a tavalyi év során Földeákon megrendezett Megyei Tűzoltóverseny ügyességi versenyszámának első díja is, amelyre szintén szívesen emlékeznek az önkéntesek.

A 2012-es évben eredményesen indult az egyesület az OKF pályázatán, ahol gépjárműjavításra, szakfelszerelésekre, valamint oktatásra is nyertek keretet. Idén is indulnak ezen a pályázaton, hogy járműveiket felújíthassák, további képzéseken vehessenek részt, és védőeszközeik számát is növelhessék.

Az önkéntesek tavalyi munkáját értékelve

Galiba Gábor

hadnagy, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese kijelentette: a szolgálatparancsnokok visszajelzései szerint a sándorfalvai önkéntes egységek mind a 24 beavatkozás során megfelelően jártak el, míg Kakas Béla, a település polgármestere a legtöbb beavatkozáson részt vett önkéntes tűzoltók tevékenységét emléklappal ismerte el, hozzátéve: az idei költségvetés során is igyekszik a település a tavalyi évben folyósított támogatást biztosítani az egyesület működéséhez.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.