Női futball: Zimányi Kovácsnak önbizalmat adott a válogatott szereplés

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat délután sorsdöntő mérkőzést vív a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata a Nagypáli ellen. Ha jól alakulnak az eredmények, a lányok már most elérhetik a felsőházat.

Közeleg az alapszakasz vége a női NB I-es bajnokságban, érdemes egyre többször a tabellára nézni. A Szegedi AK remek tavaszi rajtja – egy-egy győzelem az Újpest és a BNLC-Csepel ellen – a tabella 6., felsőházi rájátszást érő pozíciójába repítette Cserenkó Szabolcs tanítványait.

“Jól kezdtük a tavaszt, de dolgoztunk is rajta, megérdemelt győzelmeket arattunk, jóllehet úgy látom, még nem hozzuk azt a játékformát amit kellene, s nem is játszottunk jól a meccseken, azonban sokkal jobban akartuk a győzelmet mint ellenfeleink” – értékelte a nyitányt Zimányi Kovács Anikó, a SZAK válogatott támadója, aki a két találkozó négy szegedi találatából hármat jegyez.

“Persze, kellett a csapat is a góljaimhoz, a társak, akik labdával szolgálnak ki. Úgy érzem, a válogatottbeli szereplés is erőt és önbizalmat adott az eredményes szerepléshez, igyekszem is mindig a legjobb teljesítményt nyújtani mind a válogatottban, mind Szegeden. Most jól megy a szekér szerencsére” – fűzte hozzá ennek kapcsán a szegedi focista hölgy, aki a nemzeti csapat legutóbbi, portugáliai tornáján nem volt ott, mint mondta, Vágó Attila szövetségi kapitány még korainak tartja számára ezt a szintet. Az azonban várható, hogy a SZAK labdarúgója a további összetartásokon is ott lesz, legközelebb áprilisban lesz két ilyen alkalom.

A felsőház küszöbén

Addig is azonban még tart a bajnokság! Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában szombaton 17 órától a SZAK a Nagypáli egységét fogadja, akiktől október elején 4-0-s vereséget szenvedtek a Tisza-parti lányok. “Kemény meccs lesz. Idegenben vereséget szenvedtünk, ráadásul akkor esett ki a csapatból Horváth Hanna, aki súlyos szárkapocscsont-törést szenvedett, s ez aztán rá is nyomta bélyegét a játékunkra, így simán kikaptunk” – idézte fel a rossz emlékű zalai látogatást Zimányi Kovács Anikó. “Most azonban jó a sorsolásunk, az UTE, a Csepel és a Nagypáli mind fogható ellenfelek, így szombaton is győzelemre számítok” – tekintett előre. A találkozó fontosságát ráadásul az is adja, hogy a SZAK hatalmas versenyfutásban van az UTE-vel és a Csepellel a felsőházat jelentő 6. helyért, s jelenleg a mieink vannak a legkedvezőbb helyzetben. Ugyanakkor az utolsó fordulóban nehéz csata vár a szegedi lányokra az azóta Horváth Hannát is foglalkoztató Femina otthonában, míg a közvetlen riválisok egymás ellen játszanak. S hogyan vélekedik erről a 21 éves középpályás? “Nyerni kell és akkor szükségtelen számolgatni!” – vélekedik a fiatal tehetség. “Azért is jó lenne számunkra, ha a felsőházban folytathatnánk az erősebb csapatok ellen, mert sokat fejlődhetnénk, sokat javulhatna a játékunk, elsősorban a védekezésünk, még akkor is, ha gólt sokkal nehezebben tudnánk szerezni” – tette hozzá.

A SZAK – Nagypáli találkozót az időjárási viszonyok alakulása miatti átszervezések okán az eredetileg tervezett 15 óra helyett 17 órától rendezik a Felső Tisza parti stadionban.

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

Előző sztori

Kézilabda: két spanyol ászt igazolt a Pick Szeged!

Következő sztori

Túlárazott ágyneműgarnitúrát árult Szegeden a férfi