Közélet

Makón zárult a megyejárás + FOTÓK

Makón zárult a megyejárás + FOTÓK

2013. március 14., csütörtök
Makón zárult a megyejárás + FOTÓK

Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Zámbó Anita, a megyei munkaügyi központ vezetője a megyejárás záró aktusaként a Makói-Fémipari Kereskedelmi Kft.-nél tett látogatást csütörtök délelőtt. A cég 17 új munkahelyet teremtett annak a tavalyi sikeres pályázatnak köszönhetően, mellyel több mint 35,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A cég ügyvezetőjének,

Nejkoff Istvánnak

a vezetésével megtekintették a kandallógyártás különböző munkafázisait, illetve a támogatásból vásárolt termelőberendezéseket. A vállalkozás vezetője röviden ismertette a 2010-ben még csak két, tavaly év végén azonban már 74 főt foglalkoztató cég történetét.

Polner Eörs

kifejtette: a polgári kormány célja a munkahelyteremtés és a meglévő állások megtartása, a Nemzetgazdasági Minisztérium ezért írta ki 10 milliárdos pályázatát. Ennek segítségével tavaly Csongrád megyében 47 vállalkozás több mint 401 millió Ft támogatást kapott, ami 221 új munkahely létrehozásához nyújtott segítséget. A pályázat egyúttal 718 munkavállaló megtartását is jelentette. A céglátogatást követően a makói munkaügyi központban rendeztek járási munkáltatói fórumot, amelyen Polner Eörs,

Zámbó Anita

, és

Weszely Tamás

, a Makói Járási Hivatal vezetője, valamint a munkaügyi központ munkatársai adtak tájékoztatást a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatását célzó kormányzati törekvésekről, és a beruházással együtt járó munkahelyteremtő pályázati lehetőségről. Ezt követően a kormányhivatal főigazgatója a járási hivatalba folytatott megbeszélést Weszely Tamással és a szakigazgatási szervek vezetőivel a járási rendszer eddigi tapasztalatairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.