Sport

Labdarúgás: virrad-e új tavasz az UTC-re? + VIDEÓ

Labdarúgás: virrad-e új tavasz az UTC-re? + VIDEÓ

2013. március 1., péntek
Labdarúgás: virrad-e új tavasz az UTC-re? + VIDEÓ

2013-ban százesztendős az Ujszegedi Torna Club, ám a centenáriumot a csapat siralmas őszi szereplése árnyékolja be a megyei I. osztályban. A patinás klubnak jelenleg a bennmaradás lenne az ünnep, amit egy jó tavasszal el is érhet a gárda.

Két győzelem, hat döntetlen, hét vereség, 18-34-es gólarány, 12 pont, 14. hely. Ezt az UTC mérlege a megyei labdarúgó bajnokság őszi szezonját követően. A honi labdarúgó-bajnokságok átszervezése miatt ez kieső helynek minősül jelenleg. A télen azonban nem tétlenkedtek a Kertész utcaiaknál. "Az idei nagyon fontos dátum klubunk életében, hiszen százéves fennállásunkat ünnepeljük, épp ezért igen rosszul festene, ha épp e jeles centenáriumon esnénk ki. Mindent megteszünk a bennmaradásért, télen minőségi igazolásokkal erősítettünk, ez sikeresebb tavaszt vetíthet előre" - mondta el a SZEGEDma TV-nek

Pálfy Zoltán

vezetőedző, hozzátéve, hathetes, jól sikerült felkészülésen van túl a csapat, ebbe egy hét napközis rendszerű edzőtábor is belefért, amin csaknem a teljes keret részt tudott venni. http://www.youtube.com/watch?v=ICE_ab7c2Zw A gárdától kilencen távoztak és heten érkeztek, utóbbiak között a csapat futsalszakosztályának három tagja is megtalálható:

Dürgő Péter, Tombácz Róbert

és

Lázár Gábor

Mórahalomról félévre kölcsönbe érkezett a százéves egyesülethez. Akár ide számíthatjuk

Erhardt Szilárdot

is, a teremcsapat technikai vezetőjét is, aki Csengeléről tért vissza a fekete-fehérekhez. Rajtuk kívül az ugyancsak futsalozó magyarkanizsai

Bilics Igor

, a Röszkétől érkezett

Balogh Ádám

, s a Sándorfalváról ide került

Varga Attila

szerepel az érkezési oldalon. Az UTC idegenben, Hódmezővásárhelyen kezdi a tavaszt szombaton 14.30-kor. "Nagyon nehéz meccsel kezdünk a HFC II. ellen idegenben, valószínűleg műfüvön, ami a hazaiaknak kedvez. Nem tudjuk hány NB-s játékost játszatnak le, de mi a pontszerzés reményében utazunk. Ahogy mondani szokás, a vereségre nem kell készülni, az jön magától. Épp ezért csak a győzelemre készülhetünk, hiszen számunkra tavasszal minden megszerzett pont fontos" - hangsúlyozta Pálfy Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.