Sport

Labdarúgás: Vajdaságból erősítné utánpótlásbázisát a Szeged 2011 + FOTÓK

Labdarúgás: Vajdaságból erősítné utánpótlásbázisát a Szeged 2011 + FOTÓK

2013. március 11., hétfő
Labdarúgás: Vajdaságból erősítné utánpótlásbázisát a Szeged 2011 + FOTÓK

A szegedi NB II-es labdarúgóklub a hajdújárási egyesülettel köt együttműködési megállapodást, hogy a helyi magyar fiatalok később a Szeged 2011 utánpótláscsapataiban focizhassanak.

A Szeged 2011 és a vajdasági Vinogradar Labdarúgó Klub együttműködési megállapodást köt. A hajdújárási egyesület vezetése és a szerbiai település polgármestere,

Haskó István

vasárnap egyeztek meg a szerződéskötésben a Szeged 2011 vezetőivel,

Adem Kapic

klubvezetővel és

Tanács Attila

technikai igazgatóval. „A Szegedtől 30 kilométerre fekvő település főként a helybéli magyar fiatalokra épít, akinek nemigen akad lehetőségük a környéken máshol rúgni a bőrt, a szomszédos első osztályú Szabadka csapatának keretében jelenleg nemhogy magyar, de szabadkai focista sincsen” – mondta el portálunknak a polgármester. A Vinogradar már nyitott Magyarország felé, most épp egy 12 hónapos közös pályázatot bonyolítanak le Bordánnyal edzőtáborok, gyerektornák szervezésében és infrastrukturális fejlesztésekben. „A Szeged 2011 tavaly kezdte el az önálló utánpótlásbázis megszervezését, mivel azt tapasztaltuk, hogy a szegedi utánpótlásban szűkös keretek között lehet mozogni, és nem akarunk a helyi nevelőegyesületek között mélyebb feszültségeket kelteni, ezért úgy döntöttünk, hogy távolabbi perspektívákban is gondolkodunk. A határon túl képzeltünk el a gyulai Grosics-akadémiával együtt egy utánpótlás-decentrum létrehozását. Hajdújárás az a hely, ahol mintegy 80 igazolt labdarúgó futballozik, többségében magyar, akik közül több kettős állampolgárságú fiatal is Magyarország felé kacsingat akár középiskolai, egyetemi tanulmányok tekintetében, őket szívesen látjuk mihamarabb a klubunkban” – mondta el portálunknak Tanács Attila. A szegedi vezetők egy garnitúra szereléssel és több labdával ajándékozták meg a hajdújárásiakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.