Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: győzelemmel debütált Tóth Ákos a Volán kispadján + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Fegyelmezett játékával megérdemelt győzelmet aratott a Tisza Volán SC Szeged együttese a tabella második helyén álló Tököl ellen a tavaszi NB III-as rajton.

Nagy várakozás előzte meg a hazaiaknál Tóth Ákos vezetőedző bemutatkozását, akinek csapat azonban nem okozott csalódást télen érkezett mesterének. A kezdeti tapogatózások, s pár veszélyes tököli helyzetet követően Beretka Péter átlövésével szerezte meg a vezetést a Tisza Volán – ez a helyzet is épp Dongó Dénes nagyszerű védését követően alakulhatott ki, a szegedi portás a meccs legnagyobb tököli ziccerét hárította. A folytatásban kiegyenlítettebb játékot mutattak a felek, Szélpál Tamás a jobb szélen azonban többször is remek helyzetbe került, ami után a társak előtt adódott lehetőség bevenni a zavarba hozható Balázs kapus hálóját – sajnos eredménytelenül. A félidő hajráját megnyomták a vendégek, ám a fegyelmezett hazai védekezéssel, s Dongó határozott fellépéseivel nem tudtak mit kezdeni. A fordulás után a játék képe annyiban változott, hogy a cserékkel frissített Tököl még annyi helyzetig sem jutott el, mint az első játékrészben, uralta a mérkőzést a Volán, s ez a végjátékban a Szélpál értékesítette ziccernél csúcsosodott ki, s ekkor a találkozó is végleg eldőlt (2-0).

Tóth Ákos és segédje, Siha Zsolt tehát győzelemmel debütáltak a Tisza Volán kispadján. Következőleg egy hét múlva, március 16-án 15 órától lesz lehetősége a kék-fekete seregnek pontjai gyarapítására Soroksáron, majd a következő hazai mérkőzésen azután egy héttel, március 23-án, ugyancsak 15 órától a Nagykőrös ellen, akikkel szemben lesz miért revánsot vennie Beretkáéknak.

A mérkőzés felvételét a Telin Televízió is műsorára tűzi kedd este 18 órától!

Az NB III Alföld csoport 14. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Tököl VSK 2-0 (1-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Benyovszki Zoltán (Takács Tamás, Belicza Bence Péter).
Szeged: Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald – Dargó – Szélpál (Puhalák 85′), Mucsi (Boros 86′), Szilágyi, Beretka – Rácz (Szabó D. 61′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Tököl: Balázs – Barbai, Váradi, Hacker, Polgár, Palásti, Balogh Z. (Radnics 76′), Langó, Horváth R. (Hasenauer 70′), Harsányi, Paluska. Vezetőedző: Hollik András.
Gól: Beretka (11′), Szélpál (84′)
Sárga lap: Szilágyi (33′), Kormányos (78′) ill. Harsányi (12′), Polgár (19′).

Tóth Ákos: “Nagyon örülök hogy sikerült győzelemmel rajtolnunk Siha Zsolt kollégámmal a Tisza Volánnál. Nem vártunk könnyű meccset, nem is volt az. Kulcsfontosságú volt, hogy egy óriási ziccert hárított Dongó Dénes, és rögtön ezután be tudtunk találni. A mérkőzés egészére igaz, hogy jobbak voltunk, többet támadtunk, s ahogy telt az idő, egyre tanácstalanná vált az ellenfél, a második félidőben nem is akadt helyzetük.”

Online közvetítésünk:

92′ Vége a mérkőzésnek, Tóth Ákos győzelemmel debütált a Volán kispadján! Gratulálunk!

89′ Az utolsó percekben két lesgyanús szituáció, be is inti a közelebbi partjelző. E döntéseit keresetlen, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illeti a vendégek kispadja.

86′ Lejön Mucsi is, Boros a helyén. Mindkét lecserélt szegedi nagy tapsot kapott a kilátogatóktól – megérdemelten.

85′ A gólszerző aztán le is jön, Puhalák váltja.

84′ GÓÓÓL!!! 2-0! Rögtön az utóbbi után az indítás Szélpált találja meg, aki lerázza védőjét, majd 14 méterről higgadtan a kapouba gurít a vetődő kapus mellett! Eldőlt! 2-0!

83′ Két tököli helyzet az elmúlt percekben, előbb fölé durrantanak a vendég tüzérek, majd egy indításnál esik el védője nyomorgatásában Langó, aztán kakaskodik is.

79′ Langó a tizenhatos sarkától emeli be a szabadot, leszedi Dongó. Taps.

78′ Beszorul a Volán, a második szögletet szabadrúgásra cserélik a vendégek. Kormányos kap sárgát egy innenső oldali szabálytalanság után.

77′ Tököli szöglet után Harsányi csinál magának helyet, de nem fújják le, újabb kornert harcol ki.

76′ Baloghot Radnics váltja a vendégeknél.

75′ Szabó Dávid szúrt kapura egy esetlegesen elé pattanó labdáét, kevéssel pattog mellé a lövés.

72′ A sarokrúgásnál a beívelésre befutó Vida száll el egy lökéstől, nincs büntető. A kikeveredő labdát sikerül visszatenni kapura, Vida feltápászkodik, a kapusról kipattan a labda, Vida megszerzi, de aztán nem tudja jól középre tenni.

71′ Beretka harcol ki szögletet.

70′ Horváth Richárdot Hasenauer Péter váltja a tökölieknél.

68′ A túloldalról jön egy szabadrúgás a vendégeknél, Dongó csak beleüt, de vetődik a lepattanóra. Szabó Dávid gyors ellenakciója, leviszi az alapvonalig, de benn középen nem lel társat.

67′ A félpályáról jobbról Váradi ível keresztbe egy szabadrúgást, Barbai ugrik ki a fogadására a védők közül, a tizenhatos túlsó sarkából kapásból suhint, kevéssel fölé.

65′ Vida terül el 20 méterre a kaputól fájdalmas ordítással, de ez a sporit nem hatja meg, csak ápolás, semmi más, pedig…

64′ A frissen beállt Szabótól indul az akció jobbra, majd a keresztbe szálló labdára ő érkezik a bal oldalon, kapásból a rövidre gurít, épp csak mellé.

61′ Szabó Mihály Dávid váltja Rácz Dezsőt a hazaiaknál.

60′ Vendég szabadrúgás után lesről ziccerben a pirosmezes támadó.

59′ Szélpált, majd Szilágyit rúgják fel, utóbbi ér szabadrúgást. Beretka perdít alá 26 méterről, de az alapvonalon túlra pattog a bogyó.

55′ Egy vendég szabadrúgás 26 méterről, de nem okoz gondot.

52′ Jobbról beívelt labdát a másik oldalon Palásti fejel mellé.

51′ Szilágyi előtt marad meg szerencsésen a labda a tizenhatoson belülre keveredve, azonnal lő, fölé…

49′ Szélpál az alapvonaltól emelné be a lasztit a kapu elé jobbról, csukafejessel ment egy védő.

46′ A vendégek kezdik a második játékrészt. Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET!

45′ Hullámzó Volán-támadásokkal ér véget az első félidő.

43′ Szélpál forintos labdával a jobb oldalon, visszafelé, befelé cselez, de aztán rosszul ad keresztbe.

42′ Grünvald szabadrúgása 25 méterről levágódik a sorfalról, Beretka ismétel, fölé.

39′ Megint Dongó, jól jön ki, öklöz. Többet támad az utóbbi percekben a Tököl, de nem kéne magunkra húzni a tabella 2. helyezettjét…

37′ Dongó szed le egy újabb veszélyes lövést. Eddig kétségkívül a meccs legjobbja a magabiztos hazai kapus.

34′ Gyors indítás, Szélpál a jobb oldalon, az alapvonaltól emel be középre, védő fejeli szögletre. A sarokrúgás után a kikeveredő lasztit kapásból suhintja kapura rádőlve Szélpál 18 méterről, zeng a kapufa, jön a taps a lelátóról a hazai drukkerektől – nem először.

33′ Szilágyi kap sárga lapot. 40 méteres szabadrúgást húz le Dongó.

32′ Horváth most egy hozzápattanó labdát tüzel rá 17 méterről, belevetődik egy védő, megpattant, Dongó vetődik rá a lasztira. Az ellentámadás vége egy fölé durrantott labda.

30′ Előreszálló labdát Horváth Richárd tud fejelni kapura, Dongó lehúzza a gólvonalon.

29′ Belőtt labda után Szélpál kavargat a vendég tizenhatoson belül, de szerelik.

26′ Rácz és Szélpál gyors akciója, előbbi indítását középre gurítaná utóbbi, de egy védő kivágja Beretka elől. A szögletre átnyargal a pályán Kormányos, de nem találja el a csaknem hajszálpontos labdát.

24′ Rácz kecsegtető pozícióban, kapja is az indítást, de gyorsabb a védője, akit aztán leránt Dezső.

22′ Életveszélyes helyzetben a vendég támadók, az ötösről a hosszún érkező Harsányinak gurítanak keresztbe, akinek csak be kellene lőnie, de valahogy visszaér Dongó, lábbal szögletre ment. A sarokrúgás után egy fejes a kapu fölé.

21′ Palásti szabadrúgása az oldalvonal mellől 30 méterről kanyarodik a kapunk elé, Dongó jól jön ki, s húzza le.

19′ A félpályán Polgár vágja fel Szilágyit, ez is sárga. Aztán Szélpál cselezget a tizenhatos előtt, felvágják, szabadrúgás jó szögből, 18 méterről. Grünvald tekeri, éppen csak fölé.

18′ Beretka fut fel a lasztival a bal oldalon, középen Rácz, de inkább lő a 9-es, kipattan, ismétlés, végül a kapusé.

15′ Mucsi Máté gondol egyet 28-30 méterről, rábikázza a labdát, szép az ív, de egyenesen a kapus kezébe száll.

12′ A gól után Harsányi kap sárga lapot.

11′ GÓÓÓL!!! 1-0! Az iménti támadás kontrája végén a visszazáró védők között, ha jól látjuk Beretkához kerül a labda, aki laposan lő 22 méterről – egyenesen a rövid alsóba, az elmélázva vetődő kapus mellett! 1-0!

10′ Langó a tizenhatoson belül helyzetben, elfekteti a védőt, majd lő, lábbal véd Dongó!

8′ Szélpál harcol ki szögletet. Grünvald passza után a tizenhatos oldalától jobbról Beretka durrant a kapura, épp a középen álló kapusba.

7′ A hazai tizenhatos mellől Horváth Richárd passzol hátra, középről 24 méterről Balogh Zoltán tüzel, Dongó kíséri, mellé.

6′ Egyelőre a fogást keresik egymáson a felek, a kapuk nem forogtak komolyan veszélyben.

2′ Kormányos fut le szinte a jobb szögletzászlóig a vendég térfélen, onnan ível be keresztbe, Rácz érkezik, magas ívben fejel fölé.

1′ A Volán kezdi a találkozót. Mire ezt leírjuk, már a vendég kapus hozza játékba a labdát.

14.30: A mieink kék-fekete mez, fekete nadrág és sportszár, a vendégek piros mez (fekete ujj), fekete nadrág és piros sportszár szerelésben fognak játszani. Hamarosan kezdünk!

14.25: Túl vagyunk a bemutatásokon, bevonulnak a csapatok a pályára. Kissé párás, meleg tavaszias idő van, a szögletzászlókat szél lengeti, de nagyon nem érezzük a légfuvallatot.

14.15: Szállingóznak a nézők, talán többen lesznek mint szoktak. Az NB II-es meccs elmarad a SZVSE-pályán, ez biztos, ott jelenleg mintegy 50-en vannak kinn. Kérdéses, hogy itt emelkedik-e a nézőszám ennek hatására.

14.05: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a Felső Tisza parti stadionból, ahol rövidesen belevág a Volán a tavaszi hadjáratba! Pályán a csapatok, zajlik a melegítés.

A 25 pontos Tököl a második, a 9 pontos Tisza Volán SC Szeged a tizenharmadik pozícióból várja az NB III Alföld csoport tavaszi folytatását. A két együttes őszi összecsapásán 1-1-es döntetlen született. Balogh Z. 11-esből szerzett találatával a tököliek szereztek vezetést a 78. percben, ám a mieink nem adták föl, s Rácz Dezső révén a 83. percben egyenlíteni tudtak.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál