Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: tüzes párbajban egy gyálaréti szúrás döntött + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Igen jó iramú, küzdelmes és kemény csatában egyenlő félként küzdött a Gyálarét és a Mártély. Végül az előbbi egy góllal győzött a sok helyzetet is hozó találkozón.

Úgy csaptak össze a csapatok, mintha amolyan “csak egy maradhat” csatát vívnának. A szakadó esőben melengető volt nézni azt a tüzet, ami jellemezte e két gárda párviadalát. Nem lehetett ma megállapítani, hogy ki volt a jobb, ki birtokolta többet a labdát, mert hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki gólveszély. Sokszor szereltek a játékosok önfeláldozó módon, és bizony gyakran embert nem kímélve. De a színvonallal sem volt probléma, bőven megütötte a derbi a megyei élvonal rangadóinak nívóját. Az utolsó húsz percben már töredezett lett a játék, a Gyálarét próbálta őrizni előnyét, gyakran megállítva a játékot szabálytalansággal, kirúgott labdákkal vagy épp cserékkel. Azért, hogy nem az igazságos pontosztozkodás lett az eredmény, Weszelovszky hajrában bemutatott bravúrja és egy másik elhibázott mártélyi ziccer a “felkelős”. Az eredménytől függetlenül egy-egy kalapemelés jár mindkét brigádnak, akik a külső és a belső körülményeket is tekintve egy igazi, angolos hangulatú meccset vívtak egymással.

A megyei II. osztály 20. fordulójában:

Gyálarét LSC – Rosmarin Zrt. Mártély 1-0 (0-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző. Vezette: Somodi Imre (Minda Gábor, Nyakas Szabolcs).
Gyálarét: Weszelovszky – Csobán R. (Csobán K. 84′), Illés, Rabi, Vér, Papp P., Szőri (Vetró 80′), Virág, Ambrus (Csehó-Kovács 86′), Tari, Magony. Vezetőedző: Badényi János
Mártély: Fenesi – Arany, Szabó A., Mihály (Sibán 55′), Barta (Tóth 80′), Papp Z., Kovács V., Borbás, Baranyi (Szabó Á. 68′), Czibere, Kis. Vezetőedző: Baranyi Béla.
Gólszerzők: Tari (67′)
Sárga lap: Barta (39′), Papp Z. (65′), illetve Papp P. (85′)

Badényi János: “Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz az igen jók erőből és a tabellán előkelő pozícióban álló Mártély ellen. Benne volt a pakliban, hogy ez tipikusan egygólos mérkőzés lesz. Ha minimálisan is, de a hatékonyabb támadójáték döntött a javunkra, így megérdemelten nyertünk.”

Baranyi Béla: “Küzdelmes meccsen a szerencsésebb csapat nyert. Sajnos érvényesült az örök igazság: rúgott gól nélkül nem lehet nyerni.”

Online közvetítésünk:

90′ Vége a mérkőzésnek, kicsit paprikás a hangulat: keményen beszólogatnak a csapatok egymásnak, egyik oldalról a vereséget hánytorgatják fel, a másikon pedig az “úgy is kiestek” kommentek. Lassan lenyugodnak a kedélyek, amint a csapatok bevonulnak az öltözőbe

86′ Újabb csere: Csehó-Kovács jön fel, Ambrus jön le helyette. Kissé most széttördelt a játék, gyakran van kint a labda, és sok a csere is. Értelemszerűen a mártélyiakat sürgeti jobban az idő, hajtanak is. Ahogy csak lehet, blokkolja a játékot a Gyálarét, próbálja megtartani az előnyt.

85′ Rúgásért Papp P. kap sárgát.

84′ Egy mártélyi átlövés után testvércsere a Gyálarétnél: Csobán K. megy fel, Csobán R.-t váltva.

80′ Csere a Mártélynál: Barta jött le, Tóth állt be. Szőrit Vetró váltotta fel a túloldalon.

79′ Újból Czibere indult, ezúttal a jobb oldalról egyedül vitte kapura (kicsit zavarban most a gyálaréti védelem), de most a támadó az oldalhálóba lőtt a gyálaréti kapus mellett.

77′ Egy előrevágott labdára teljesen egyedül tudott kiugorni Czibere, három méter előnnyel tört kapura a védőkkel szemben. A kifutó kapus felett akarta átpöckölni a labdát 15 méternél, de a kapus jó reflexekkel felnyúlt, és elütötte a labdát.

71′ A másik oldalon hasonlóan megy el a bal oldalon Borbás, és a tizenhatos vonaláról ő is helyezni próbál, de Weszelovszky kapus előre dőlve magához öleli a labdát. Az irányzék nem volt túl pontos.

68′ Cserél a Mártély, Szabó Á. jön fel, Baranyi jön le.

67′ GÓÓÓL! Megszerzi a Gyálarét a vezetést – a balösszekötő helyéről szép egyéni akcióval, két csellel szlalomozott a kapu felé Tari Tamás, és okosan, belsővel a tizenhatos vonaláról a kilépő kapus mellett a bal alsó sarokba helyezte a játékszert.

65′ SÁRGA LAP Papp Z. kapott lapot.

64′ Hosszú idő óta az első átlövés, ami kaput talál a Gyálarét részéről: Ambrus szúrt rá egy labdát 18 méterről, a hálóőr biztosan fogta.

58′ Igen parázs csata folyik, elég sok szabálytalansággal, gyakran szakad meg a játék bedobások és pontrúgások miatt. Legutóbb egy gyálaréti és mártélyi játékost is ápolni kellett ütközés miatt, a kék mezesnek felszakadt a sípcsontján a bőr, a cserejátékosok látták el, így visszatérhetett a pályára.

55′ Cserél a Mártély: a hatos számú Sibán megy fel, Mihályt váltja a pályán.

48′ A félidő első helyzete a kék mezeseké: egy kontratámadás végén Magony tört a tizenhatoson belülre a jobbösszekötő helyén egyedül, és mielőtt a védő beérte volna, 16 méterről tüzelt. A bal oldalsó lécet találta telibe.

46′ A gyálarétiek játékba hozzák a labdát, kezdődik a második félidő!

SZÜNET

45′ Vége az első félidőnek. Még egy gyálaréti akciót jegyezhetünk fel, ami egy nagyon szép összjátékkal indult, de egy hosszabb szöktetéssel akadt el a tizenhatos vonalán.

40′ A másik oldalon is egy fejes, jobbról belőtt labdát Magony bólintotta meg hat méterről a rövid oldalról. A hosszú kapufa mellett csúszott ki fejese éppen csak. Továbbra is nyílt sisakos a küzdelem, egyelőre két teljesen kiegyenlített mérkőzést láthat az eső ellenére is kilátogató ötven néző.

39′ SÁRGA LAP Utánrúgásért Barta kapott sárgát.

38′ A Mártély jobb oldalról, a tizenhatos magasságáról rúghatott szabadrúgást: Mihály tekerte be a hosszú oldal felé, ahol teljesen üresen érkezett Papp Z., és az öt és feles vonaláról fölé fejelte – nagy helyzet volt!

35′ Ismét Csobán, most a jobbösszekötő helyéről, és nem kapura, hanem betekeri, amire a hosszú oldalon Virág érkezett, és a rövid sarok fölé fejelt.

34′ Csobán R. 30 méterről, középről lőtt rá egy szabadrúgást, alig fél méterrel szállt a fölső sarok fölé a labda.

27′ Egy középről belöbbölt labdára startolt rá Kis, a védője és közte flipperszerűen pattogott a labda, miközben kapura vitte azt. Végül az öt és feles környékétől alapvonalon túlra csorgott a játékszer – a mártélyiak a védő kezezését reklamálták.

22′ Teljesen kiegyenlített a találkozó, osztályhoz mérten is igen jónak mondható az iram. Egyik csapat sem ismer elhagyott labdát, ha le is szerelik a játékosokat, csúsznak-másznak a labdáért – jó ilyet látni a megye második osztályában is.

14′ A Gyálarét rohamozott most, jobb oldalon, egy egyéni akció után tört be Tari, tizenhárom méterről lőtt, de beleléptek a löketbe, így szögletre pattant. A sarokrúgást is kapura tüzelték, de lepattant a védőfalról, onnan pedig fölé lőtték a gyálarétiek.

8′ A másik oldalon is megvan az első gólhelyzet. Kis tört be jobb oldalról a tizenhatoson belülre, lövése lepattant a védőfalról, és Baranyi elé csorgott, aki közelről ismételhetett, de az ő lökete is lepattant a védőről, így szöglet lett a helyzetből.

6′ Erőszakos, nagy küzdelemmel kezdődött a mérkőzés: az első mártélyi rohamot egy határozottan szabálytalan belépéssel állította meg a Gyálarét. Az első lehetőség a kék mezeseknél adódott, egy jobb oldalsó szabadrúgásra robbant be Mágori, és fejelt hat méterről. A kapus bravúrral mentett.

1′ A Mártély kezdte a játékot, a pályaválasztók világoskék szerelésben, a mezen vékony fehér keresztcsíkban játszik, a Mártély pedig tiszta pirosban van.

18.50 A pályaviszonyok miatt a megye második vonalában is műfűre kényszerültek a csapatok. Most a Gyálarét fogadja szakadó esőben a Mártélyt, meglátjuk, hogy a különleges körülményekhez melyik csapat alkalmazkodik jobban.

19 órakor Somodi Imre sípjelére indul a találkozó és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A 15 pontos Gyálarét jelenleg a tizennegyedik helyen tanyázik a megyei II. osztály tabelláján, míg a 31 pontos Rosmarin Zrt. Mártély az előkelő ötödik pozíciót foglalja el. Ennek ellenére sem mehetnek biztosra a vendégek, a villanyfényes összecsapás háromesélyesnek tekinthető. Badényi János legényei a Zsombót 2-0-ra le tudták győzni a szegedi műfüvön néhány hete, s bár azóta két meccset is elveszítettek, ezúttal bravúrra készülnek. Baranyi Béla brigádjára is ráférne a javítás, a siker, a gárda ugyanis még nyeretlen tavasszal. 3-2-re veszítették el a Szentes elleni rangadót a mártélyiak, majd nem bírtak odahaza a Szőreggel, legutóbb pedig a fájó 0-6-ba szaladtak bele Sándorfalván. A mérkőzés kérdése, melyik együttes tér vissza a helyes útra, találja meg ideális formáját. Ősszel Mártélyon 4-1-es hazai diadal született (gólok: Czibere Krisztián, Mihály Lajos, Kis László, Tóbor Dániel Márk, illetve Kővári Zoltán), meglátjuk, sikerül-e most a visszavágás, vagy a favorit érvényesíti a papírformát. Kövesse élő közvetítésünket, és semmiről sem marad le!

Hírzóna

Szűk családi körben temették el Benedek Tibort

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kupa augusztusi döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek rá.

Tovább olvasom

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál