Kajak-kenu: egykori edzője is szégyelli magát Janics helyett

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Nem tisztességes, amit Janics Natasa Szerbiával tett. Senki sem kényszerítette arra, hogy a szülőhazájába visszatérjen” – idézi Kovács László, a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnő egykori szegedi edzője által a belgrádi Szport napilapnak tett nyilatkozatot az MNO.hu.

Mint a Magyar Nemzet Online írása megemlíti egy közelmúltbeli internetes szavazáson a magyar sportközönség 77 százaléka az ellen foglalt állást, hogy Douchev-Janics Natasát visszafogadják a magyar válogatottba. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló legfrissebb húzását Kovács László, egykori szegedi edzője sem támogatja. “Nem tisztességes, amit Natasa Szerbiával szemben tett. Nem tudom, mi ihlette Natasában azt a gondolatot, hogy visszatérjen a szülőföldjére, de a döntését maga hozta meg, senki sem kényszerítette erre. Most hogyan tovább? Sehogyan! Ismét visszajönne Magyarországra, és magyar színekben versenyezne tovább. Ilyen dolgokat sportemberek nem csinálnak” – idézi Kovács László nyilatkozatát a lap. A tréner hozzátette, Douchev-Janics lépése miatt ő maga is szégyelli magát, hiszen több, az ügyben szereplő szakembert is közelről ismer, s a sportolónő lépését pedig tisztességtelennek tartja.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos korábbi trénere a magyar és a szerb szövetség közötti anyagi jellegű vita új vetületeire is kitért, ugyanis a Szerb Olimpiai Bizottság Đorđe Višacki főtitkár szavai szerint 8200 euróval segítette Douchev-Janics bulgáriai és portugáliai felkészülését. „A magyar szövetség 150 000 euró kártérítést kért Janics Natasáért, amikor úgy döntött, hogy visszatér Szerbiába. Most a szerbeknek vissza kellene kérniük a magyar szövetségtől ezt a 8200 eurót, amit Natasa felkészülésére költöttek?” – vetette fel Kovács László.

Előző sztori

Hátország: remek meccset vívtak a SZEOL-csapatok + FOTÓK

Következő sztori

Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó