Ha vasárnap, akkor magyar nóta a Bessenyeiben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden hónap utolsó vasárnapja a magyar nótáé és az operetté a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, így ma, virágvasárnap is felcsendül a muzsika Hódmezővásárhelyen. Délután négy órától az ország egyik leghíresebb cigányprímása, a fél évszázados zenei jubileumát ünneplő Szalai Antal és népi zenekara ad koncertet a BFMK közönségének.

Szalai Antal cigányzenekara önálló műsoraival a magyar népzene hagyományainak értő ápolója, a népművészetből táplálkozó romantikus muzsika, s avatott feldolgozások népszerűsítője. A zenekar, mint az ország egyik leghíresebb együttese gyakori szereplője a Magyar Televízió és rádió népzenei és cigányzenei műsorainak, számos európai televíziós társaság műsoraiban működik közre. A Liszt-díjas prímás vezetésével a világ 64 országában jártak az Egyesült Államoktól Kínáig, Japántól Indiáig és önálló koncerten léptek fel- a magyar népi zenekarok közül elsőként – a Sydney Operában.

Előző sztori

Döntés várható az áramszolgáltatók perében kedden

Következő sztori

Karate: két magyar bajnoka is lett a Tisza Volán SC-nek