Sport

Futsal: Hegyesi Zsolt is megy az olaszországi Eb-selejtezőre

Futsal: Hegyesi Zsolt is megy az olaszországi Eb-selejtezőre

2013. március 20., szerda
Futsal: Hegyesi Zsolt is megy az olaszországi Eb-selejtezőre

Kedd este ikszelt, szerda este legyőzte a horvátokat a magyar férfi futsalválogatott, soraiban az UTC-s szegedi Hegyesi Zsolttal, aki - mint a meccs után kiderült - a kerettel tarthat az olaszországi Eb-selejtezőre is.

A

Frank Tamás

szövetségi edző vezette együttes március utolsó hetében az olaszországi Bariban játszik Európa-bajnoki selejtezőket, az ellenfél a montenegrói, a finn és a házigazda olasz válogatott lesz. A felkészülés utolsó állomását ezen a héten két válogatott találkozó jelentette: kedd este a határ túloldalán, Ludbregben, szerdán pedig Zalaegerszegen vívott egy-egy meccset a horvát válogatottal a csapat. A keddi derbin 2-2-es döntetlent játszottak a mieink, a szerda esti zalaegerszegi találkozón pedig 2-0-re nyert a

Hegyesi Zsolttal

a soraiban felálló magyar egység. "Úgy érzem nagyon jól segítette felkészülésünket ez a két találkozó, ez a horvát válogatott talán még a szlovénoknál is erősebb, akik ellen három hete játszottunk" - nyilatkozta az UTC technikás futsalosa portálunknak a győztes találkozót követően. Hegyesi mindkét meccsen a második félidőben kapott lehetőséget. "Úgy érzem mindent megtettem a csapat sikeréért, amit tudtam, igyekeztem minél pontosabban végrehajtani az edzői utasításokat" - tette hozzá. Nos, mindez olyan jól sikerült, hogy az olaszországi Európa-bajnoki selejtezőn is ott lehet a SZVSE fiatal labdarúgója. "A móri összetartás során videón is megnéztük leendő ellenfeleinket, illetve a többiek közül sokan játszottak már a finnek ellen. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni természetesen, igyekszünk befutni a második helyre. Mind a montenegrói, mind a finn csapat ellen nagyon nehéz meccsre számítok, egy-két gól dönthet ide vagy oda" - latolgatta az esélyeket a népszerű "Ballack". A második hely egyébként talán még realitásnak is mondható, hiszen a mieinket a második kalapból sorsolták a selejtezőcsoportba. A magyar válogatott jövő szerdán Montenegróval, csütörtökön Finnországgal küzdenek meg, s ha sikerül győzniük e két találkozón, szombaton a favorit olaszokkal a csoportelsőségért mérkőzhetnek.

Az 1. Eb-selejtező csoport (Bari) menetrendje:

március 27., szerda, 18.00:

Magyarország - Montenegro, Olaszország - Finnország

március 28., csütörtök, 18.00:

Finnország - Magyarország, Olaszország - Montenegro

március 30., szombat, 19.00:

Finnország - Montenegro, Magyarország - Olaszország

A magyar férfi futsalválogatott Eb-selejtezős kerete:

Kapusok:

Balázs Zoltán (Rába ETO), Pallai Gábor (MVFC).

Mezőnyjátékosok:

Harnisch Ákos (Rába ETO), Lódi Tamás (Rába ETO), Dróth Zoltán (Rába ETO), Németh Péter (Colorspectrum Aramis), Lovas Norbert (MVFC), Trencsényi János (MVFC), Szécsi Barna (MVFC), Rábl János (MVFC), Frank Péter (Gödöllő-Vasas), Hegyesi Zsolt (UTC Futsal Team), Nagy Tamás (Spre Strovolos), Dávid Richárd (Colorspectrum Aramis).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.