Egyház

Ferenc pápa bemutatta a húsvéti szentmisét

Ferenc pápa bemutatta a húsvéti szentmisét

2013. március 31., vasárnap
Ferenc pápa bemutatta a húsvéti szentmisét

A hívőkkel teljesen megtelt Szent Péter téren pontifikálta Ferenc pápa a húsvétvasárnapi szentmisét.

Az új pápa első húsvétvasárnapi miséje előtt már órákkal elözönlötte a tömeg a teret és a Vatikán környékét is. A vatikáni szóvivő közel 250 ezer emberről beszélt az újságíróknak. Az egyházfő a szombati virrasztás után személyesen mutatta be az ünnepi misét is.

Ferenc pápa

és a bíborosok a bazilikából vonultak ki a térre. A pápa egyszerű fehér ruhát viselt és nem mondott homíliát. A mise után pedig egy nyitott autóban körbejárta a teret. A Szent Péter-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárt és az egész teret mediterrán virágok és növények díszítették. A pápa délben a bazilika lodzsájáról beszédet mond és Urbi et Orbi áldását adja. A Vatikán közlése szerint elődeihez hasonlóan a világ népeit is üdvözli, de rövidebb formában. Ferenc pápa húsvétvasárnapi Twitter-üzenete (@pontifex) a nem hívőkhöz szólt és a szombati vigílián elhangzottakat ismételte meg. "Fogadd be életedbe a feltámadott Jézust. Ha eddig távol voltál tőle, tegyél egy kis lépést felé: tárt karokkal vár téged".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.