Sport

Egyedülálló futókörverseny indul szombaton Szegedről + FOTÓK

Egyedülálló futókörverseny indul szombaton Szegedről + FOTÓK

2013. március 12., kedd
Egyedülálló futókörverseny indul szombaton Szegedről + FOTÓK

Szombaton rajtol Szegedről a több mint féléven át tartó I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny. A tömegsportrendezvény célja, hogy sorozatot hozzanak létre a dél-alföldi régió sportszerető és mozogni vágyó embereinek.

"Az időjárási körülmények nem lesznek ideálisak szombaton, hiszen 0 fokot jósol a meteorológia, de ez is vízválasztó lesz, hogy kik indulnak el a futóversenyünkön" - kezdte a Hotel Soleilben rendezett keddi sajtótájékoztatón

Csonka Gábor

szervező. A rendezvény elnevezése - I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny - kapcsán kifejtette, tradíciót szeretnének teremteni, amely a jövőben már újabb településeket bevonna a körversenybe. "Országos versennyé is kibővítenénk, ha sikerül egyeztetni más nagyvárosokkal" - közölte Csonka Gábor. "Dél-alföldi, mert igyekszünk bevonni megyénk kisebb településeit is, hiszen - szörnyű kimondani - de sokan nem ismerik Ópusztaszert, Makót vagy Mórahalmot. A Dél-Alföld hat települését - Szeged, Makó, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Ópusztaszer – kívánjuk bevonni kezdeményezésünkbe, amely jelenleg egyedülálló elképzelés ma Magyarországon" - hangsúlyozta a szervező, hozzátéve: mezei futóversenyről van szó, hiszen a természetbe szeretnék kivinni a résztvevőket. S hogy miért körverseny? "Kijelölt ezer méteres köröket jelölünk ki, így kontrollálható, ki mennyit futott, mindenki le tudja mérni maga teljesítményét, amelyet a rendezvény honlapján is követni tud" - oldotta fel a kifejezés jelentését Csonka Gábor, megemlítve, azért is körverseny, mert a környező településeket érinti alkalomról alkalomra. A támogatói háttér kapcsán elhangzott, a főtámogató szegedi Kígyó Patika miatt is választották "A futás több mint gyógyszer" szlogent.

Menyhárt Zoltán, a Titán Triatlon Club atlétaedzője elmondta, rendkívül sikeres volt tavaly decemberben a 400 fős mezőnyt felvonultató szegedi téli mezeifutó-verseny, ezt mindenképp szerették volna megismételni. A szombaton útjára induló rendezvény része egy 11-13 éves korosztályt érintő regionális verseny is. A március 9-i szegedi verseny után áprilisban Mórahalom, majd májusban Makó következik. A nyarat követően ősszel a mezei futóknak is kedvezve - a belgrádi mezeifutó-Eb kapcsán felkészülést biztosítandó - nemzetközi mezőny megjelenésére is számítanak a folytatásban. A nagyszabású megmérettetés-sorozat november 9-én, szombaton, szintén Szegeden a díjátadó ünnepséggel ér véget. A verseny promóciójáért felelős Balla Attila a technikai hátterével kapcsolatban közölte, a pontos versenyhelyszínekről, időpontokról, korcsoportokról, távokról és a programsorozat menetéről a rendezvény hivatalos honlapján www.futokorverseny.hu és Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni. Preferálják az online nevezést is a rendezvényre, megtartva a helyszíni jelentkezés lehetőségét. A részvételi díj helyszínen fizetendő jelképes 200 forint. A régiós versenyek esetében a MASZ jóvoltából díjmentes. 1000, 2000, 4000 méteres távok lesznek, 10 korcsoportban várják a nevezéseket. A díjazás szerint egyéni és összetett kategóriában is pontozzák majd a versenyzőket: az 1-12. helyezett kap pontot, az 1-6. oklevelet, 1-3. érmet kap, de jutalmazzák a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt is, de az iskolákat, szakosztályokat és edzőket is bevonják a díjazottak körébe. A díjakat többek közt olyan neves sportolók adják majd át, mint például Vajda Attila olimpiai bajnok kenus vagy Vozár Attila többszörös szupermaratoni bajnok, hosszútávfutó. Az első futam szombaton 9 órától indul a SZEOL-sportpályáról startol, az 1993 után születettek részére 4000 méteres futammal. Az utolsó rajt 12.50-kor lesz, az eredményhirdetésekre folyamatosan kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.