Egyedülálló futókörverseny indul szombaton Szegedről + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton rajtol Szegedről a több mint féléven át tartó I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny. A tömegsportrendezvény célja, hogy sorozatot hozzanak létre a dél-alföldi régió sportszerető és mozogni vágyó embereinek.

“Az időjárási körülmények nem lesznek ideálisak szombaton, hiszen 0 fokot jósol a meteorológia, de ez is vízválasztó lesz, hogy kik indulnak el a futóversenyünkön” – kezdte a Hotel Soleilben rendezett keddi sajtótájékoztatón Csonka Gábor szervező. A rendezvény elnevezése – I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny – kapcsán kifejtette, tradíciót szeretnének teremteni, amely a jövőben már újabb településeket bevonna a körversenybe. “Országos versennyé is kibővítenénk, ha sikerül egyeztetni más nagyvárosokkal” – közölte Csonka Gábor. “Dél-alföldi, mert igyekszünk bevonni megyénk kisebb településeit is, hiszen – szörnyű kimondani – de sokan nem ismerik Ópusztaszert, Makót vagy Mórahalmot. A Dél-Alföld hat települését – Szeged, Makó, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Ópusztaszer – kívánjuk bevonni kezdeményezésünkbe, amely jelenleg egyedülálló elképzelés ma Magyarországon” – hangsúlyozta a szervező, hozzátéve: mezei futóversenyről van szó, hiszen a természetbe szeretnék kivinni a résztvevőket.

S hogy miért körverseny? “Kijelölt ezer méteres köröket jelölünk ki, így kontrollálható, ki mennyit futott, mindenki le tudja mérni maga teljesítményét, amelyet a rendezvény honlapján is követni tud” – oldotta fel a kifejezés jelentését Csonka Gábor, megemlítve, azért is körverseny, mert a környező településeket érinti alkalomról alkalomra. A támogatói háttér kapcsán elhangzott, a főtámogató szegedi Kígyó Patika miatt is választották “A futás több mint gyógyszer” szlogent.

no images were found


Menyhárt Zoltán, a Titán Triatlon Club atlétaedzője elmondta, rendkívül sikeres volt tavaly decemberben a 400 fős mezőnyt felvonultató szegedi téli mezeifutó-verseny, ezt mindenképp szerették volna megismételni. A szombaton útjára induló rendezvény része egy 11-13 éves korosztályt érintő regionális verseny is. A március 9-i szegedi verseny után áprilisban Mórahalom, majd májusban Makó következik. A nyarat követően ősszel a mezei futóknak is kedvezve – a belgrádi mezeifutó-Eb kapcsán felkészülést biztosítandó – nemzetközi mezőny megjelenésére is számítanak a folytatásban. A nagyszabású megmérettetés-sorozat november 9-én, szombaton, szintén Szegeden a díjátadó ünnepséggel ér véget.

A verseny promóciójáért felelős Balla Attila a technikai hátterével kapcsolatban közölte, a pontos versenyhelyszínekről, időpontokról, korcsoportokról, távokról és a programsorozat menetéről a rendezvény hivatalos honlapján www.futokorverseny.hu és Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni. Preferálják az online nevezést is a rendezvényre, megtartva a helyszíni jelentkezés lehetőségét. A részvételi díj helyszínen fizetendő jelképes 200 forint. A régiós versenyek esetében a MASZ jóvoltából díjmentes. 1000, 2000, 4000 méteres távok lesznek, 10 korcsoportban várják a nevezéseket. A díjazás szerint egyéni és összetett kategóriában is pontozzák majd a versenyzőket: az 1-12. helyezett kap pontot, az 1-6. oklevelet, 1-3. érmet kap, de jutalmazzák a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt is, de az iskolákat, szakosztályokat és edzőket is bevonják a díjazottak körébe. A díjakat többek közt olyan neves sportolók adják majd át, mint például Vajda Attila olimpiai bajnok kenus vagy Vozár Attila többszörös szupermaratoni bajnok, hosszútávfutó.

Az első futam szombaton 9 órától indul a SZEOL-sportpályáról startol, az 1993 után születettek részére 4000 méteres futammal. Az utolsó rajt 12.50-kor lesz, az eredményhirdetésekre folyamatosan kerül sor.

no images were found

Előző sztori

Ivóvízhálózat-tisztítás Rókus, Béketelep és Ipartelep területén

Következő sztori

Edzőcentrum épül a SZVSE-pályán + FOTÓK