Sport

Edzőcentrum épül a SZVSE-pályán + FOTÓK

Edzőcentrum épül a SZVSE-pályán + FOTÓK

2013. március 12., kedd
Edzőcentrum épül a SZVSE-pályán + FOTÓK

Napokon belül átadják az új műfüves edzőpályát a SZVSE-stadionban, és még az ősszel lecserélhetik a vörös salakot zöld gyepre az Izabella-híd szomszédságában, korszerűsödik a tornaterem és az öltözők is tovább szépülhetnek.

A nagypálya – ahol a Szeged 2011 csapata játssza az NB II-es, valamint a Szegedi VSE megye I-es bajnoki mérkőzéseit – mögött épült fel az a 20x40 méteres új műfüves pálya, amelyre a legkisebb, 2x1-es kapuktól egészen a 7x2-es ketrecig felszerelhető minden méret, így többféle pálya is kialakítható a játéktéren.

Sahin-Tóth Dezső

, a SZVSE labdarúgó-szakosztályának vezetője elmondta, hogy csapatjátékok mellett gyerektornák, egyéni képzések is szervezhetők az új arénába. Jelenleg 90 százalékos készenlétben van a műfű, március végére, április elejére szervezik majd meg az ünnepélyes átadást. A beruházás TAO-pályázati pénzből valósult meg, mintegy 25 millió forint összköltséggel. „De a fejlesztés itt még nem áll meg, hiszen elnyert TAO-forrásunk van a hátsó, vörös salakos pálya felújítására is, ott egy füves nagypálya épül majd, amelyhez először az öntözőrendszert kell korszerűsítenünk. Ha minden a tervek szerint halad, akkor őszre már ott gyakorolhatnak csapataink” – tette hozzá a szakosztályvezető. A pályaépítés mellett a tornaterem és az öltözők is korszerűsödnek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.