//

Élelmiszeradomány különleges ellátást igénylő gyermekeknek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád megyében összesen kétszáznyolc különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését segíti a Coop Segély Alapítvány, együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Az adományt a Kozmutza Flóra iskola diákjai zenés műsorral köszönték meg.

Országosan idén 6548 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését segíti a Coop Segély Alapítvány – tájékoztatott Kelemen János, az alapítvány képviseletében. A Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott sajtótájékoztatón elhangzott, 2010-ben hozták létre az alapítványt, akkor elsősorban természeti katasztrófa sújtotta területen élőknek segítettek. Tavaly és tavalyelőtt a gyermekek felé fordultak, s ebben az évben 73 tonnányi, több mint 15 millió forint értékű élelmiszeradományt osztanak szét. A mintegy száztizenegy raklapnyi, zömmel saját márkás termékekből összeállított adományból közel 2,3 tonna jut Csongrád megyébe.

A 208 gyermeknek szánt adomány átvételekor Szügyi János, a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta, ezeknek a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a zöme nevelőszülőknél él. „Azt kell tudni ezekről a gyerekekről, hogy valamilyen fogyatékkal élnek, és már az életben való indulásuk is nehezített, és életkoruknál fogva is egy különlegesebb ellátást igényelnek hároméves korukig” – mondta el Szügyi János, megköszönve az adományt. Csányiné Bozsó Barbara, a Szegedi Járási Hivatal vezető helyettese a sajtótájékoztatón elmondta, idén január elseje óta új tíz különleges ellátást igénylő gyermek érdekében jártak el, ami alatta marad a tavalyi év azonos időszakának adatainak.

no images were found

„Minden ilyen adományozás túlmutat azon, hogy hány kiló cukorról vagy hány liter étolajról beszélünk. Legalább ilyen fontos, hogy ráirányítja a figyelmet azokra a gyermekekre, akik a gyermekvédelemben vannak, illetve azokra a kollégákra, akik velük törődnek” – fogalmazott Fülöp Attila. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára felhívta a figyelmet arra a kormányzati törekvésre, amelynek célja, hogy tovább erősítsék a nevelőszülői hálózatot. A minisztérium a Szent Ágota Alapítvánnyal közös programjával azt szeretnék elérni, hogy minden gyermek nevelőszülőnél nevelkedhessen, kiegészítve az intézményi ellátással. Egy jogszabály-módosítás értelmében 2014-től minden olyan 12 év alatti gyermek, aki bekerül a gyermekvédelmi rendszerbe, nevelőszülőknél lesz elhelyezve, hogy a családközeli élményt biztosítsák számukra.

Az adományátadón a Kozmutza Flóra Iskola diákjai zenés-táncos műsorral köszönték meg a Csongrád megyébe érkezett összesen 2,3 tonnányi élelmiszert.

no images were found

Előző sztori

Számlának tűnő ajánlatok miatt bírságolt a GVH

Következő sztori

Megkezdődött a korrupcióval gyanúsított szegedi bírák pere Debrecenben