Közélet

Botka László köszöntötte a kínai nagykövetet + FOTÓK

Botka László köszöntötte a kínai nagykövetet + FOTÓK

2013. március 25., hétfő
Botka László köszöntötte a kínai nagykövetet + FOTÓK

Szabó Gábor rektor és Ujhelyi István, az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének elnöke után Botka László polgármester is köszöntötte Xiao Qian nagykövetet, aki a városházán Szeged nevezetességeivel, és a két ország épülő kapcsolatával ismerkedhetett meg.

Botka László

polgármester köszöntötte hétfő délelőtt

Xiao Qiant

Szegeden a városházán. A Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált új nagykövete kétnapos látogatásra érkezett a Tisza-parti városba vasárnap, ahol találkozott az SZTE Konfuciusz Intézet vezetőivel, kínaiul tanuló egyetemistákkal, diákokkal is. Elismerősen beszélt a két ország kapcsolatának eddigi politikai-gazdasági-kereskedelmi eredményeiről, mint mondta, Kína Magyarország legnagyobb Európán kívüli gazdasági partnere, Magyarország pedig – földrajzi helyzeténél fogva is – Kína számára a legfontosabb pillér a közép- és kelet-európai térségben. A városházán a polgármesterrel tartott rövid megbeszélését követően Xiao Qiannak Kína és Szeged kapcsolatáról beszéltek, kiemelve az AIESEC Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program sikerét, a Konfuciusz Intézet kulturális tevékenységét, a városunkba látogató Nobel-díjasokat és a város nevezetességeit is. A kétnapos látogatás alatt találkozott Ujhelyi Istvánnal, az SZTE Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének elnökével, és Szabó Gábor, az SZTE rektora is fogadta hivatalában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.