Közélet

Böllérverseny a város szívében + FOTÓK

Böllérverseny a város szívében + FOTÓK

2013. március 2., szombat
Böllérverseny a város szívében + FOTÓK

Szombat kora reggel óta nagy munka folyt a IV. Toros Pálinkafesztiválon. Az idei böllérversenyen konyhát nyitott a polgármester is a Széchenyi téren, a pártok mellett közéleti személyiségek és baráti társaságok mérték össze többek között kolbászkészítő tudományukat.

Sági Szilárd

gasztrokíbiccel pálinkás malacbúcsúztatót tartottak reggel hétkor, majd a csapatok megkapták a húst, s kezdődött a munka. Egyes társaságok hagymás sült vérrel kezdték a napot, a hurka és kolbász mellett készült még tepertő, sültek és hagymás máj is. „Hagyományosan a kolbászhúst én keverem össze, a kollégák már ledarálták, most húsz deka sót tettünk hozzá és természetesen szegedi paprikát. Kiváló szakmai tanácsadóim vannak” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Botka László

. Az MSZP-s polgármestertől megtudtuk, otthonosan mozog a konyhában, nagyon szeret főzni. Hozzátette, a magyaros ételeket részesíti előnyben, kiváló pörkölteket és sülteket készít, a süteményeket azonban a feleségére bízza.

Gyimesi László

fideszes tanácsnok is kivette a részét a munkából, csapatuk abált szalonnát, hurkát és kolbászt készített. „Reggel előkerült a pálinka is, a malacra áldomást is ittunk” – árulta el portálunknak. A Fidesz egyébként világbajnokkal is erősítette csapatát, a kajakkirály

Csapó Géza

segédkezett standjuknál. Ő igazi szakember, hiszen tizenhárom éves kora óta minden évben aktívan részt vesz disznótorokon, ezúttal is ügyelt arra, hogy tradicionális fűszerezésű étkek készüljenek. A kormányhivatal is kitelepült a böllérversenyre, nagy volt a szorgoskodás, természetesen ők is készítettek hurkát és kolbászt. A munkálatok egyik őre B. Nagy László kormánymegbízott volt, a pörköltnek valót darabolta fel.

Rácz Tibor

a Jobbik helyi szervezetének alelnöke kiváló csapatépítő rendezvénynek tartja a böllérversenyt. Töpörtyűt és pörköltet is készítettek a sült hús, illetve a hurka és kolbász mellé. Az egyetemről a kínai tanárokat is invitált a böllérversenyre

Ujhelyi István

MSZP-s alelnök, végigkóstoltatott velük mindent, amit a fesztiválon kínáltak. Nemcsak disznótoros finomságokat, hanem rétest, palacsintát, forralt bort és természetesen pálinkát is fogyasztottak.

Wang Si Hao

– akit egyszerűen Gézának hívnak – dicsérte a hagyományos magyar étkeket. Több hasonlóságot is talált a kínai konyhával, például a disznóvért és sült húsokat ők is fogyasztanak. „A kínai konyhában sok növényi olajat használnak, itt pedig zsíron sütötték ki a húst. Isteni illata volt a húsnak, nagyon ízletes is, megfelelően fűszereznek, egyedül az édességeket tartom túl édesnek” – nyilatkozta portálunknak. A Magyarok Szövetsége második alkalommal nevezett a böllérversenyre.

Rapcsányi Ferenc

portálunknak elmondta, a fél disznóból többek között pecsenye készült náluk, és egy tartalmas húslevest főztek. „Van egy kis májunk, amit fokhagymásan tárcsán sütünk meg” – tette hozzá. Szerinte az a legfontosabb, hogy a jó magyar szokásokat ne feledjék el az emberek, nincs szükség újításokra, a tradicionális ízeket meg kell őrizni. Ott jártunkkor épp resztelt májat és sült vért készített

Pálfi Gyula

, de alkalmi étlapjukról a bőrős tartja sem hiányzott. Összedolgoztak a szomszéddal, ők hurkát és kolbászt sütöttek. „Ez egy baráti verseny, nem konkurálunk egymással, hanem segítjük a másikat és megosztjuk a feladatokat” – magyarázta. A Pálfi Malacságai csapat Domaszékről érkezett, nagyon jó bulinak tartják a böllérversenyt, szerinte ez a legfontosabb értéke a Toros Pálinkafesztiválnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.