Közélet

Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

2013. március 19., kedd
Az úttestre kötötte ki a kutyát az állatkínzó

Állatkínzás bűncselekményt követett el az a lelketlen és buta alak, aki a keverék, közepes testű kutyát egy villamossín és autóút közelében lévő korláthoz kötve hagyott magára.

A türelmesen várakozó ebre egy taxisofőr lett figyelmes, ő kért segítséget az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberétől. Az állatmentő a fagytól dermedt állatot megfelelő ellátásban részesítette. Az ügyben rendőrségi feljelentés is történt, bár az ismeretlen elkövetők által véghezvitt állatkínzásokban csekély a sikeres nyomozások aránya. Háziasított emlősállatot utcára kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény szerint akár három évig terjedő börtönnel is sújtható bűncselekmény. Ettől függetlenül a felelőtlen állattartók a megunt háziállataiktól előszeretettel utcára dobással próbálnak megszabadulni. Utcáról megmentett kutyusok és cicusok a

www.ebangyal.hu

címen működő állatmentő oldal révén felelősen gondolkodó örökbefogadó gazdikat keresnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.